Dans i Hässleholm

Så här såg det ut på Siesta! 2008 då det var dans, gårdakvarnar och Andra Långgatan-flickor:


Foto: Rockfoto.nu

Så här såg det ut igår kväll på årets upplaga av festivalen med Borlängepojkar, disco och munspelssolo:


Foto: Rockfoto.nu

Jag, Elin och Sabina dansar så gott det går. Jag tror jag gråter på den här bilden på grund av den aspackade 20-åriga kille som stod och hoppade och slog mig. Jag ville döda honom.

Av dessa bilder kan man konstatera tre saker:
1. Elin mådde mycket bättre i fredags än förra året.
2. Min klasskompis Björn kan alla Mando-låtar (han är till höger någonstans på andra bilden).
3. Jag ser lika störd ut som förra året och jag älskar fortfarande Mando och rockkonserter.

Nystart

Jag skulle behöva något revoutionerande just nu. Något nytt, innovativt som bryter alla invanda mönster. Som till exempel ett nyårsafton då man kan bestämma sig för att det här året kommer bli det bästa i ens liv.

Något sådant skulle jag behöva.

Därför funderar jag på att (efter påtryckningar från Insjön, Eslöv, höger och vänster) skaffa Facebook.

I'm Somebody, dance with me Björn

För ett år sedan var det dans, dans, dans på Fiesta!-scenen med Håkan.

Imorgon är det dance, dance, dance med Gustaf, Björn, CJ, Samuel och Mats.

Fever, fever leave my heart alone

Just nu har jag feber känns det som. Det är i alla fall sjukt varmt och huvudet gör ont.

Feber i ögonen, och det kan man dö av enligt Håkan.

"Kan ingen hämta en tambourin och köra ett litet tag på?"

Den här dagen har varit sjuk. Humöret har gått upp och ner mer än någonsin och tillslut fick jag åka till Åsen och snacka med Elin. Det känns skönt att konstatera att ingen orkar skolan just nu, folk är sjukt jobbiga och att det är två dagar tills Mando Diao.

Man klarar inte av så här mycket på en onsdag. Mestadels bara tråkiga saker har hänt. Några ögonblick av ren lycka och sedan faller man igen. Man ser i syne. Ringer och SMS:ar A som tror man är galen och har psykologiska problem.

Jag har nationellt prov i tyska imorgon. Det är mitt betyg som hänger på det och jag har inte pluggat något. Nationellt prov i Matematik B nästa vecka och det övningsprovet vi gjorde förra lektionen var som att gå in i den där berömda väggen. Folk börjar vrida sig och sucka och känner sig obekväma och frågar efter formelblad. Det är för mycket x och y och saker man inte fattar. Usch, jag vill inte.

Det är Siesta! om två dagar. Jag är lite pepp. Jag vill se Mando Diao. Vill dock inte ha hemska blåmärken av tusentals människor som trycker på och vill fram fast de inte har väntat för att få bra plaster. Vill att alla som bara är där för att dricka ska åka hem och att alla ni som verkligen vill se Krunegård ska få det. Funderar mellan hatt eller solglasögon, kan nämligen inte ha båda och hatt är jobbigt på konsert. Samt att Elin påpekade att någon kan ta den och ingen ringer mitt hemnummer fast jag sytt i det.

Frågan är hur många chanser man kan få. En igår, två idag. Man får skylla sig själv, så är det.

(Det värsta är nog egentligen att Marcus Birro inte varit med på Kvällsöppet med Ekdal på två veckor. Vad har hänt TV4?)

"Vi är ju som dom i Rent Hus..."

Rent Hus-Marlené och Rent Hus-Marie-Louise (Anna och Lisa) har bestämt sig för att jag behöver hjälp nu igen.

Jag har idag avfärdat skamliga repliker som "jag har tänkt på en sak... dig!" och "tjena kexet, står du här och smular?".

Just nu hoppas jag bara det inte bli katastrof igen och att deras idéer innefattar heliumballonger, hundvalpar eller annonser i Kristianstadbladet.

Fläskfilé och chokladmoussé

Min kära mamma fyllde 45 år igår och det firades med restaurangbesök!



Otroligt vad kul man kan ha med en kamera!

Snyft

Vanligtvis gillar jag inte uttrycket "jag dör!" som används i parti och minut.

Men jag är ganska säker på att den här eftermiddagen med 30 sidor fysik plus uppgifter kommer bli min död.

Blir det inte idag blir det på onsdag.

I was never meant to go to school

Först har man tråkigt.

Sedan kommer man på att man har fysikprov och måste plugga till det.

Då kommer man på massa annat som är mycket, mycket roligare att göra.

Varför blir det alltid så?

Indeed

MSN-konversation kl 23:20 mellan Skåne-Dalarna:

Skåne: Du märker, jag är helt desperat.
Dalarna: Nä, du är kär.

Jaha, då har man fått sin diagnos. Tyckte väll att hjärtklappning och andnöd var lite tidigt för mina 16 år.

Uppspelt

Jag har betämmt mig för att söka in till ett studieförberedande program på musikskolan. Det är inte lika dramatiskt som det låter, jag ska inte hoppa av gymnasiet och gå musik som A verkade tro.

Kommer man in får man 40 minuters lektion på sitt A-instrument (istället för den halvtimme som jag har nu) och sedan får man välja ett B-instrument. Man ska 80 min ensamble (vilket jag redan har) och 40 minuters teori i veckan och detta sträcker sig över två år. Alltså måste jag söka in nu om jag vill komma med.

Tycker det låter jätteroligt. Jag skulle vilja ta gitarrlektioner, för som det går nu kommer jag aldrig ens komma fram till refrängen på Ochrasy. Saken är bara den att det har tagit två veckor att bestämma sig. Uppspelningen är den 8 juni, och imorgon är det ingen lektion och nästa vecka ska jag på Siesta!... Det känns ganska kört och jag har inget stycke jag kan spela med flöjten...

Problem nummer två som fick mig att fundera är att min syster ska också söka in. Hon kommer garanterat få en plats, bara man sitter vid en harpa är man fantastisk. "Det är ju ett så udda instrument". Så, enligt min lärare brukar det vara mellan 25-35 som söker och det finns 6 platser. I och för sig har jag både flöjt och piano jag kan spela upp, så det talar lite till min fördel...

Just nu är jag dock inte sugen på att göra någonting. Varken spela Håkan Hellström låtar eller plugga fysik. Eller kolla igenom alla notpapper jag har för att konstatera att "nej, jag har ingenting att spela".

Granit, alunskiffer, gråsten

NV1A var på exkursion i torsdags för att kolla på sten, knacka sten och disskutera sten. Allt nere på Österlen där solen sken och äppelträden blommade. Som i Bröderna Lejonhjärta ungefär.

Lisa hade med sin systemkamera och jag gav upp min egen dåliga och lekte paparazzi och fyllde minneskort.

Sedan ute på några klippor fick Lisa för sig att min kamera var vattentät och skulle naturligtvis testa det. Är den vattentät ska den tydligen vara i vatten.



Foto: Lisa, the outback of Glimåkra.

Detta är estetik på hög nivå. Slutsatsen blev att "jo, den är vattentät". Tur det. 

Vuxenstatus: 2 poäng

Om man frågar efter kvitto när man handlar och tycker att Kvällsöppet med Ekdal är det bästa på TV just nu ger måste väll ge några vuxenpoäng?

Skulle behöva väga upp det här med att jag inte kan hålla koll på mina nycklar samt glömmer mjölken på bordet så den surnar varje morgon.

Förra veckans disskusion om Anna Odells examensarbete på Konstfack var mycket intressant. Jag älskar Marcus Birros kommentar i stil med att "ja, detta är skillnad ifrån när jag gick på gymnasiet och de svarthåriga estet-tjejerna placerade en kokosnöt i ett rum och kallade det ensamhet". Jag skrattade så jag nästan grät. Så klockrent. Så underbar humor jag har.

Ikväll disskuteras EU-valet. Inte intressant för mig som inte får gå upp till min gsmls låg- och mellanstadieskola och rösta i matsalen där man snodde pannkakor och tacochips när man gick i 5:an.

För mycket x och y och procent

Jag skulle bara vilja skicka ut en fråga i etern till alla som gjorde nationella provet för Matematik A kursen nu precis.

Detta är angående andra delen där man skulle räkna med pi, kilopris på choklad och blommor i rabatter.

Sista uppgiften, vad fick ni det till? Den med att Maria och Lisa skulle inverstera i ett företag. Har nu hört allt mellan 15-50% och får snart utbrott om jag inte får veta vad svaret är.

Om ni svarat fel kan ni gå med i min och Lisas klubb, "Vi som körde på sista uppgifen på Na del 2 i Matematik A". Snart på Facebook. Vi ska skaffa en Twitter också.

Mina fanatiska perioder

Jag har verkligen mina perioder.

När jag var liten började det med blåa och röda perioder. Då målade jag allt i mina målarböcker antingen i rött eller blått och gick runt i röda klänningar eller jeans hela tiden. På skolkortet i nollan, som man så pedagogiskt kallar det, hade jag rött hårband med rosett, röd klänning och rödrandig tröja.

Sedan började det gå över och det blev djur-perioder istället. Jag har varit helt galen i ankor, dinosaurier, sköldpaddor, sälar, hundar och delfiner. Jag kommer fortfarande ihåg hur besviken jag blev när mammas kamera gick sönder vid sälarna på Kolmårdens djurpark så jag inte kunde ta kort på de mörka, söta huvudena som ibland stack upp genom vattenytan. När jag hade namnsdag ville jag mest av allt åka på sälsafari vid Hallands Väderö. Jag har varit helt galen.

I 6:an och 7:an när jag tränade friidrott klippte jag ut varenda tidningsartikel som gick att hitta och Carolina Klüft och Stefan Holm. Jag var egentligen ganska värdelös och kom alltid sist på tävlingarna, men det var kul i alla fall.

Från små fluffiga söta djur och idrottsstjärnor till att avguda rockkillar eller indiepopkillar med gitarr. Längsta perioden var med Mando Diao som varade från hösten i 8:an fram tills ett tag tillbaka när jag inte orkade hålla koll hela tiden. Helt sjukt vad man har lagt ner tid på att uppdatera sig om det senaste, läst vartenda intervju som publicerats och kollat på Youtube-klipp. Fast jag gillar bandet fortfarande otroligt mycket och har dem enormt mycket att tacka för. Skillnaden nu är att jag inte är 14 år och gillar dem mer för musiken.

Håkan Hellström. En era som började med att jag satt mellan två körkompisar som diskuterade hans nya skiva För Sent För Edelweiss. Jag och pappa var och köpte den på ICA Maxi. Jag blev helt paralyserad redan av Tro & Tvivel och ett av mina starkaste konsertminnen är när Håkan kastar sig ut på scenen på Siesta! och drar igång med "-94 hade jag ett fast jobb". Jag är i en Håkan-period nu. Jag har randiga tröjor, älskar min hatt, skriver låtcitat i mina kollegieblock och tycker han är en av de finaste människorna som finns.

Ibland kan det vara långvarigt, ibland varar det bara ett tag. Som mitt Kent-projekt i julas. Min Broder Daniel-vecka då jag lyssnade på Shoreline tjugo gånger om dagen.

För någon eller några veckor sedan var det norska kvinnliga singer/songwriters som gör pianoballader. Ingrid Olava och Ane Brun spelades jämt på Spotify. Nu har det övergått till norska killar med fiol. Jag är smått förälskad i Alexander Rybak som vann Eurovision Song Contest. För att han spelar fiol och verkar vara rena svärmorsdrömmen.

Så just nu är jag inne i en Norge-period.


Tankar 18 maj 2009

Just nu går tankarna ungefär i den här riktingen:

- När man äntligen förstått något inom kemin, som i mitt fall att räkna med molmassor, skulle det inte vara helt fel om det gick bra på provet. Men det gick dåligt.

- Min lillebror PRAO:ar hos min mamma, vilket känns konstigt eftersom jag inte kan tänka mig honom göra något annat än att kolla på TV och hänga lite överallt i vårt hus. Men han har nog kul med dokumentförstörare, ihoppkjedjade gem och kopieringsmaskinen.

- En bra låt kan inte vinna Eurovision Song Contest. För det är bara dåliga låtar med. Har visserligen bara hört refrängen av Norges bidrag men den har efsat sig fast, precis som bra låtar brukar göra.

- För två veckor sedan kunde jag hålle en helt normal konversation om Broder Daniel med min syster, förrutom att ho treodde Timo Räisänen spelat i bandet också. Nu sitter hon inne på Blondinbellas blogg och syr likadana kjolar som hon har, vilket jag ser som att vi är tillbaka på steg ett. Hon hade ju till och med lagt in Coldplay i I-Poden!

- Nationella provet i matematik imorgon och 120 sidor tätskriven engenska kommer bli min död.

- Jag vill springa Göteborgsvarvet nästa år. Eller Lidingöloppet som pappa tippsade om, inte lika mycket asfalt där.

- Man blir glad av förstående personer som inte surar och misstolkar saker hela tiden.

- När någon frågar mig vad jag spelar för instrument blir svaret varken flöjt, piano eller gitarr. Idag råkade jag svara fiol när V frågade, vilket inte stämmer. Har svårt att utrycka mig i tal har jag kommit på.

- Hur spelar man gitarr egentligen? Jag menar, om man kan spela alla ackord till en låt, kan man den låten då? Även om det bara låter som en ackordföljd för andra?

Jo, jag är frunktansvärt tankspridd.

Run

Enligt syrrans dåliga stegräknare är rundan jag sprang i tisdags 5 km. Enligt eniro.se är den 8,7 km.

Så antingen har jag fått bra kondition och klarar nästa 9 km utan att bli speciellt trött eller så springer jag 5 km på en timme och har ett oslagbart lågt tempo.

Som man brukar fråga. Vad tror ni?

Smarta kommentarer, lektion 1

Jag ska kanske vara med i tidningen någon dag. Precis som Elin skulle förra veckan.

När jag, L, A och en Trelleborgare var på stan råkade vi hamna i samma gatuhörn som två killar från Kristianstadsbladet som ställde frågor till folk. Nej, jag hade inte turen att bli utvald. Jag ställde mig tålmodigt och väntade och frågade till slut "FÅR JAG OCKSÅ VARA MED?". Det fick jag.

Samtidigt som fotografens kamera blixtrade innan jag hann bestämma mig för ifall jag skulle visa tandställningen eller inte hamnade jag på bild. Väntade mig en fråga om Melodifestivalen eller om vilka glassmaker jag provat för året. Någet enkelt som man faktiskt kan svara på, men icke.

Sedan blev A, L och Herr Trelleborg också indragna och fick svara på hur man ska sänka arbetslösheten i Kristianstad.

Om ni tycker öka turismen är ett dåligt svar håller jag med er. Men efter ett "ähh... ahh... alltså, svår fråga..." fick det bli så. Vi som precis lärt oss allt om samhällsekonomi. Vi skulle ha svarat "tvinga Riksbanken sänka styrräntan så det blir billigare att låna och mindre lönsamt och spara så konsumerar hushållen mer och ökar efterfrågan på produkter måste företagen anställa fler". Skulle eventuellt kunnat skällt på kommunen som inte gav mig något sommarjobb och sagt att det är viktigt att unga kommer in på arbetsmarknaden.

Det är lätt att vara efterklok. Öka turismen när det inte finns någon att se. Ofta.

Inatt finns ingen väg tillbaks



Skulle det låta hälften så bra som det ser fint ut skulle jag varit glad. Nu är det inte så. Jag vill ha arangemang till låtarna nu, eller möjligen ett hyfsat gehör. Jag kan Fulaste Flickan I Världen och Jag Har varit i Alla Stöder skulle vara grym och kunna på gitarr.

Därimot har jag äntligen fått ackorden till Dance With Somebody, men det låter hemskt det också.

Varför kan det inte bara låta bra direkt? Pang boom sådär. Inget blir som man vill.

Öppet brev till Kattis Ahlström

Hej Kattis!

Jag och du har en sak gemensamt. Vi lyssnar båda på Mando Diao när vi är ute och springer.

Så du, jag har har testat att springa till nya skivan Give Me Fire! och jag tycker verkligen du ska testa det. Energikick till tusen och man blir pepp att bara springa och flyga fram.

Testa Blue Lining White Trenchcoat, Dance With Somebody och Gloria i början. Det går hur bra som helst om man inte tar ut sig. Long Before Rock'n'Roll i uppförsbackar och Song For Aberdeen när du har liten bit kvar och vill ge allt. Undvik Crystal och High Heels, det funkar inte.

Vi kanske kan springa Stockholm Maraton eller Göteborgsvarvet tillsammans när jag fått upp konditionen lite till och kommit på hur jag ska undvika att trassla in mig i sladden till hörlurarna?

MVH

Kristianstads kvinnliga svar på Kenenisa Bekele


Skolrelaterat dravel

Idag fick jag förresten veta att jag fick kurserna till hösten som jag ville ha. Ensamble A och Tyska steg 4. Eller tyskan är inget jag vill ha men det var det jag valde. Vet faktiskt inte om jag står ut med tyskan ett år till. Jag vill inte disskutera grammatikövningar i grupp och försöka prata som jag sitter "i en arbetsintervju" eller "i ett tyskt radioprogram".

Var tydligen 10 st som sökt Ensamble och jag kunde äntligen andas ut. Trodde nämligen att ingen annan ville ha det eftersom intresset för Lucia och sjunga på skolavslutningen varit så svalt.

Men nu så! Ska bli skönt att komma ifrån alla naturlagar och formler och vara lite kreativ för en gångs skull. Jag är för trög för Psykologi A (jag skulle i och för sig vara ett intressant projekt för de som läser ämnet) och Filosofi A skulle innebära 50 timmars sömn för min del. Sedan fanns inget mer kul att välja.

(Ensamble yes!)

Tips

Om ni inte kan sova och går ner i köket för att ta ett glas mjölk och nattmacka, stå emot frestelsen att äta upp kladdkakan och gräddbullarna som någon obamhärtig människa lämnat framme på bordet.

Sista gången jag kollade på klockan i natt var kvart i tre. Då var jag sjukt pigg och skrev ner mängder av idéer i mitt nya idéblock.

Inget jag skulle vilja rekommendera.

Paketöppning

Jag har cyklat fort hem sedan i måndags och kollat brevlådan. Idag kom ett fint paket.





Även om mamma förbjudit mig köpa fler notböcker var detta bara ett måste. Har nog gått och funderat på att köpa den i över ett halvår. Alla låtar från Håkan Hellströms tre första skivor. Jag trodde jag skulle svimma av lycka bara jag kände på papperskvaliteten. Visserligen inte arangemang för piano, men text, noter och ackord räcker.

Andra boken, Lathund för låtskrivare, läste jag om i SvD. Jag frågade efter den på Bokia men då skulle den kosta 340 kr. Hittade den för halva priset på Bokus. Haha, som om man kan läsa till sig musikalitet. Men den ska läsas och som jag lovat Lisa ska jag snickra ihop en kärleksballad. Dock utan fiolstämma.


Släkten är värst

Jag har varit alldeles för social idag. Inte normalt social utan så där ansträngt och jobbigt social som man får ont i huvudet av att vara.


Min syster har konfirmerats. Känns som vi satt hela förmiddagen i kyrkan. Prästen här drog överdrivet klämkäcka skämt hela tiden och folk tog mängder av suddiga bilder till sina fotoalbum. Det klickade och blixtrade hela tiden. Ingen i publiken sjöng förutom jag och en man bakom mig som verkligen satsade allt på Tryggare Kan Ingen Vara.


Sedan var det kramar, gratulationer stela samtalsämnen hemma hos oss. Gick ändå ganska bra tycker jag. Karlshamnsgänget höll sig för sig och Team Eslöv gjorde likadant. Skulle bara ha tagit reda på hur lång jag är och hur det går i skolan, den frågan fick jag oavbrutet. Det pratades om allt möjligt ointressant och det hölls pretentiösa tal. Min kusin Sofie kände till Mando Diao som "världens bästa liveband". Jag satt jämte min faster och vi hade kul. Vi diskuterade övningskörning, polerade familjefasader och kroppsspråk.


Mina kusiner berättade att de varit livrädda för mig när de var yngre, även om de är några år äldre. De påstod att jag bets och revs när jag var liten och beskrev mig som ett litet monster. Vilket jag inte har något minne av. Hela min självuppfattning brakade sönder. Sedan sjönk självförtroendet i och med en sistaplats i knuff-tävling på lekplatsen.


Jag har överlevt. Saken är bara den att nästa helg är det dags igen.


Avslöjad

Jaha, jag är avslöjad. Välkomna NV1A till min blogg. Eller rättare sagt halva klassen som var på kemin imorse. Här har ni mitt intressanta liv i textform.

Jag tar gärna disskutioner med bloggläsare på onsdagar mellan engelskan och matten i matsalen. Fanbrev skickas till skåp nr 391, längst ut i raden vid bildsalen.

Trevlig läsning allihopa!

Problem

Jag har pianoläxa till imorgon men det ända jag kan spela är annat än det klassiska skräp jag borde spela.

Det brukar bli så. Man ska göra en sak men gör en annan. Speciellt när man är förvirrad (bekräftat från diverse lärare), tankspridd och har feber i ögonen.

Dessutom verkar det bara vara jag som inte har en aning om vem Carl Bârat är. Linnea och Miranda skvallrade lite om The Libertines men det gör mig inte ett dugg klokare. Vad gör han? Spelar han gitarr och sjunger, eller varför denna hysteri?

Ha i åtanke att jag för ett tag sedan inte visste vem David Bowie är och att jag lyssnade på Glasvegas på Spotify första gången i förmiddags.

Men jag ska berätta om allt för dig

Min syster drog en slutsats när hon satt vid pianot och läste igenom texten till Den Fulaste Flickan I Världen.

Hon sa att den handlar om mig.

Faktum är det att jag har skeva framtänder, därav tandställningen. Jag går som en studsande boll också, har ofta hört att jag "studsar" fram när jag är glad och går samtidigt. Jag är blek, vilket många också har sagt.

Därimot är jag inte ful. Så det är så.

Rent Hus

Min mamma undrade vad som flög i mig igår. Jag städade och bakade som en annan hemmafru. Hade faktiskt inget bättre för mig eftersom vi hade antingen resursförmiddag, resurseftermiddag eller att lektionerna var inställda. Jag har slutat bry mig om vilket, vi är lediga hela tiden känns det som.

Jag möblerade om mitt rum. Vilket jag blev nöjd med, efter att ha vantrivts där sedan i början av 9:an då jag flyttade på sängen.



Har kommit på vad jag ska sätta upp min gigantiska Beatlesplansch nu också. Vid fotöljen som jag nu ska sitta i och inte lägga kläder i.

Förövrigt är det väldigt rent här hemma. Min syster konfirmeras nämligen på lördag och därför ska allt vara fint och i ordning. Såhär brukar det i alla fall inte se ut. Vi brukar inte ha 2 liter matlagningsgrädda i kylskåpet heller.

Viktigast är ändå att gömma vår guldiga Electrolux dammsugare för morfar. Han tyckte den var dålig så vi fick inte köpa en sådan. Vi gjorde det i alla fall och nu ligger släktfriden i fara.

Som en Astrid Lindgren figur

Hur ser man ut om man är en kopia av Ronja Rövardotter som 18-åring i tandställning?

Svar önskas.

Möte i Monsunen

Det har varit storm i Kristianstad idag. Så hård blåst att när man trampar framåt på cykeln kommer man ingenstans, skrattar jättehögt och sjunger med i Gloria på sjukhusets parkering. Man ser inget med håret i ögonen och man är påväg att cykla ner i både kanaler och in i vägavspärningar.

Jag fick medvind hem i alla fall. Alltid något.


Mando Diao, Mejeriet i Lund 23/4-09

Det är två veckor sedan igår. Två veckor sedan jag och Elin stod fastklämda i ett kravallstaket och skrek "dance, dance, dance". Två veckor sedan Elin försökte mingelprata med en taxichaufför som naturligtvis hittar i Lund (kan tyckas vara knasigt att fråga en sådan sak) och två veckor sedan Elin trodde Mando Diaos busschaufför var en hund.

Jag ska ta det här från början. Om jag nu kan klura ut var det egentligen började. En samhällslektion. Buss in till stan. Mötte upp Elin och åkte tåg. Det har blivit mycket tågresande på sistone. Vi skrev ett kort till en kille med en pizzeria som ligger mittemot Mejeriet. Det är en ganska lång historia, men det kan väll sammanfattas med att Elin "snodde" hans keps och kastade upp den på scen till Håkan Hellström som hade på sig den under halva konserten i september förra året. Vi hade skrivit ut en bild på Håkan och önskade honom lycka till i dagens ekonomiska läge.

Lunds Central och Pressbyrån där var sig lik. Det blev taxi ut till Mejeriet dagen till ära. Därav Elins mingelpratande. Taxichauffören berättade att hälften av alla i Lund cyklar, vilket jag efter den dagen inte tvivlar en sekund på. Framme träffar vi helt galna Sabina, som hade köat sedan åtta på morgonen.
 
Malmö Unit, VIP-personer och poängsamlare fick komma på soundcheck och M&G. Soundchecket var grymt, jag kunde inte stå stilla men höll på att bli yr av allt ljus. De spelade Lay All Your Love On Me med ABBA, Blue Lining White Trenchcoat och Gloria, tror jag.

Meet & Greetet var utomhus och det blev mingelkalas med alla bandmedlemmar. Jag blev presenterad för Björn som låtsades veta vem jag var. I och för sig hade jag exakt samma tröja och hatt som förra gången vi sågs, men inte en chans att han kommer ihåg det.

Efter det hade pizzerian öppnat. Jag och Elin blev mycket glada. Vi fick en Mando-tröja och lite flyers att ge honom. Han blev överlycklig. Verkligen överlycklig. Han kom ihåg sin keps och att den försvunnit, han blev fascinerad över berättelsen om Håkan och tog direkt på sig One Blood-tröjan. Han satte upp kortet så alla kunderna kunde se det. De andra gästerna blev intresserade av historian. Vi fick låna toaletten gratis som tack.

Sedan blev vi runtvisade och hamnade i turnébussen, där jag blir livrädd för en sovande busschaufför och Elin medger att hon trodde det var en hund. Vi blir utvisade av en trumtekniker från Nya Zeeland, vilket var ganska komiskt.

Vi hamnar längst fram i mitten. Adiam Dymott var bra. Jonathan Johansson, eller Johannes som en del trodde han hette, var som klippt och skuren för P3.

Mando Diao äntrade scenen. Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Åter igen blir man påmind och hur fantastiska de är på scen. Tycker de har tagit efter The Hives tomma ansiktsuttryck på scen. Kollade inte ens på Samuel och Mats eftersom jag hade Björn och Gustaf två meter ifrån mig som kivades om micken i mitten. Mitt i någon låt från Hurricane Bar vänder jag mig om och får syn på Uddevalla-Linnea. Att lägga Dance With Somebody och Long Before Rock'n'Roll efter varandra borde vara olagligt. Så sjukt bra och alla dansade. Leave My Fire var fin och ångestfylld, man ville inte att det skulle vara slut...

"Det är vackert att se en band så älskat", skrev de i Aftonbladet.
 
Det var vackert.



Den lite mer lyckade bilden på oss tre. Den första skrattar alla åt en man som häller ut sin Ramlösa utan att vara medveten om det. Kan inte sluta tänka på Håkan Hellström när jag ser mig själv i hatt.


En efterlängtad uppdatering

För er som undrar vad som hänt i mitt liv sedan i söndags kommer här en snabb sammanfattning:


Jag har tack vare Spotify börjat lyssna på kvinnliga, norska singer/songwriters som spelar piano. Ingrid Olava och Ane Brun är veckans musikaliska upptäckt.

Jag har SMS:at hur mycket som helst och lagt till en mängd nya ord i ordlistan på mobilen. Till exempel Knullrufset, Heath Ledger, PSYKBRYT, svartorange, Telia-abonnenter, häxa och pretto.

Jag har försökt planka dragspelssolot på Den Fulaste Flickan I Världen till piano, med varierande framgång.

Jag har lämnat in mitt ESV-arbete och tydligen hade resten av klassen också kommit på att det är väldigt enkelt att klippa och klistra upp bilder på ett papper. Jag är körd.

Dessutom vill jag välkommna nya läsaren Lisa, som så snällt lagt till mig under Favoriter.


Pressmeddelande

Okej.

Idéerna kommer från höger och vänster och jag vill inget annat än att skriva av mig. Jag har deppat klart och mitt hjärta är fortfarande så febrigt att jag funderar på vad jag ska ha på mig på tisdag.

Men när deadlinen för mitt ESV-arbete är ute och jag läst Flugornas Herre kommer jag tillbaka. Vilket blir på tisdag-onsdag någon gång.

Tills dess, ta hand om er.

Karin Nilsson,
VD Beatlespojkar och Edelwiess AB

Orka

Jag tror jag trycker på paus igen. Uppdaterar ingen annan orkar jag inte heller hålla på och skriva om mitt ointressanta liv.

Och jag blir stressad av allt ni andra hinner göra, alla konserter ni ska på och hur fantastiska era liv är. Man ska inte jämföra sig med andra, men det går inte att läsa om alla som ska se Håkan i sommar.

Jag är ledsen. Ni får klara era utan mig ett tag.

(För övrigt var det min dröm att springa över hustak med tvättlinor i en Mando Diao-video, så jag är lite ledsen över att någon annan hann före).

RSS 2.0