Känn ingen sorg för oss Malmö

Jag halkade på golvet men ramlade i trappen. Mitt liv är fullt av mysterier.

Imorgon är det dans, dans, dans på årets första konsert. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det men jag har längtat, ändå känns det ganska avlägset. Förra konserten var i slutet av september när vi också såg Håkan fast i Lund.

Vår skrivare har snart slut på färg efter alla utsktrifter om buss- och tågtider, karter och vägbeskrivningar. Jag har krispratat med Elin som var sällskapssjuk.

Malmö konserthus. Håkan, Elin, Karin och Axnord. Ett tusental indiepopcoola människor till.

(Pappa vill för en stund sedan försäkra sig om att det bara är städade mellanklassungar som lyssnar på Håkan. Jag svarade ja för att han inte ska oroa sig och jag vill inte förklara ordet "indie" igen)

Fredagen den 27 februari

De där chokladbollarna jag skrev om smakar verkligen salt. Tänk vad en liten tesked salt kan göra, det smakar bara... salt.

Jag behöver inte gömma mig längre. Det är inte lika stor uppståndelse kring förlovningen i Kungahuset och jag har fått veta vad morfar ville. Vill han prata med en är det oftast något negativt som man ska ändra på. Han hade sett när Molly Sandén sjöng i Melodifestivalen. Han tycker att hon inte sträcker på sig tillräckligt och det var just de han ville prata med mig om. Att jag ska sträcka på mig.

I alla fall, nu kommer ett "detta-har-hänt-idag-inlägg".

Ingen kemilaboration brukar innebära sovmorgon, men idag var det dags för besök hos tandläkaren igen. Norrlänningen Rolf utan humor var utbytt mot en glad, skönsjungande värmlänning som man bara hittar vid norska gränsen. Han påminde lite om min kemilärare och jag fick ett par solglasögon eftersom ljuset var så besvärande. Jag ska börja med det, att ha solglasögon med till tandläkaren. Jag ska dra ut tre tänder. TRE! De kommer få söva alternativt droga ner mig om jag överhuvudtaget ska hamna i tandläkarstolen. 15 april får jag tandställningen.

Jag undrar vad idrottsläraren har för sig alla de veckor då vi har praktikanter från Högskolan som älskar aerobics och bodypump och allt vad det heter. Nu de kommande fem veckorna måste vi applådera efter varje lektion. Dessutom vill jag inte ligga på gymnastiksalsgolvet och göra styrkeövningar till en dunkande version av Britney Spears "Gimme More". Dessutom säcker det inte med vanliga armhävningar och liknande, utan vi ska böja kroppen i alla möjliga omöjliga ställningar. Jag vill inte det. Har i och för sig ganska mycket att göra med att jag har ingen som helt styrka och jag heller ligger och sover på de där plastmattorna.

På mattelektionen hade vår lärare bjudit in en "hemlig gäst", som han uttryckte det. Det var skolsköterskan som skulle ha hälsosamtal med oss allihop! På vår skola är man mycket glad i innovativa lösningar, så man får SMS-påminnelse samma dag som man ska dit. Vi skrev våra mobilnummer på en lista och så får vi ett SMS så vi inte ska glömma gå dit. Väldigt smart faktiskt men jag satt och funderade över vilket abonnemang hon har och att det i alla fall blir dyrt eftersom alla hon skickar till kanske inte har samma. Men nu ska jag utvärdera min hälsa på en fysiklektion.

På samhällen gjorde vi inte speciellt mycket, även om listan A gjorde innehöll fyra punkter denna gång. Utan hennes punkter kan hon inte hålla en lektion. Vi hade betygssamtal fick veta att jag inte har MVG-kvalitéer och att jag borde bli politiker. Med ett "nej, nej" förklarade jag att det går bra så länge jag har fått tänka på vad jag ska säga och har det nedskrivit på ett papper. Annars blir jag bara upprörd och arg och kastar glödande materia omkring mig. När jag vågar säga något. Igår kändes det helt naturligt att kritisera USA's överkonsumerande. Hon gillade mitt tal och jag gillar att snacka, så är det.

Min kära stiftpenna gick sönder någon gång under nyhetsredovisningen om SAAB's vara eller icke vara. Jag blev ledsen och SMS:ade mamma så hon fick gå med mig och köpa en ny. Jag och min blåa fina penna har hållt ihop hela gymnasiet, vilket inte är så länge som mamma påpekade. Nu har jag en ny rosa och jag gillar den inte alls.


Jag ska plugga ikväll. En fredagskväll. Men det är faktiskt nödvändigt för imorgon ska jag till Malmö och på söndag är det körkonsert i Sölvesborg. Det går inte riktigt ihop med biologi, fysik och kemiprov.


Bakdag

Jag hade tänkt att skriva ett sånt där typiskt "min-dag-inlägg" som jag brukar tycka är så förfärligt tråkiga att läsa.

Klimatdebatten idag gick bra tror jag. Jag hatar att argumentera, jag blir så förbannad och dessutom förstr nog ingen vad jag säger. Jag gömde mig under rishatten jag fick låna. Överraskande var nog att ingen argumenterade emot Kina, men ingen orkade nog med mitt pladdrande om vilka enorma mängder USA konsumerar och att 14 % av all koldioxid som vi släpper ut är för tillverkning riktad mot amerikanska konsumenter och bla bla bla...

När jag kom henm fick jag för mig att baka scones. Jag hittade mitt gamla paradrecept häromdagen och dessutom mitt glassrecept! Jag brände dem i ugnen. Sedan kokade jag kaffe, vilket inte under några omstädndigheter är ett tecken på ett steg framåt för jag blev sugen på chokladbollar. Jag läste fel recept och hällde i salt i den där smeten. Så det blev konsig eftersmak på dom med kaffe/socker/salt.

Mästerkocken själv.

Helt galet, som man säger i NV1B

Dagen har varit helt galen.

På engelskan hade vi två amerikanare på besök. Trodde vi tills det visade sig att den ena var från Finland. Vi började öva vad vi ska göra om det blir jordbävning, för det blir det ofta i USA enligt dem. Så hela klassen kastade sig under bänkarna. Hela lektionen gick ut på att vi fick ställa frågor till dem om USA, skolan och hur det är att bo där. Vi har precis jobbat om fördomar, så det var därför. 

De har inte många tjocka människor i USA. Eller rättare sagt de har en del men i USA är allting stort, också människorna. Allt det här med cheerleaders och footballteams och prom-night stämde, men i TV serier var det ofta lite överdrivet. Men det är en stor del av High School och de har alltid kul i USA. De äter inte mycket hamburgare. Bara en eller två i veckan (jag äter max två per år). De dricker inte bara coca-cola, utan de har massa olika läsksorter och Dr Pepper, som antagligen är ungefär samma sak. Ett körkort kostar 75 dollar och två tredjedelar av High School klasserna har bil. Allting är väldigt stor därborta över Atlanten, men de känner till ABBA, Ace of Base och de unga lyssnar på The Hives.

Det verkade ganska normalt, allting är bara mycket större. Tills han berättade att på fritiden brukar han och hans kompisar åka ut i öknen och skjuta med sina pistoler på olika saker. Ut i öknen. Då blev jag aningen rädd.

Sedan till det helt galna.

MANDO DIAO KOMMER TILL SIESTA! Var inne på hemsidan och såg att de skulle till Kalmar. Celine skrev sedan att de var klara för Siesta! och jag började nästan gråta i skolbiblioteket. Alltså Siesta! i Hässleholm, det är sjukt!

Ännu sjukare att det då blir två Mando-spelningar på lite mer än en månad för mig. AAHHHH!

EAI's medlemstidning

Eslövs Almänna Indrottsförbund eller vad EAI nu står för har en mycket intressant medlemstidning. Tidigare har den mest handlat om klubbens talanger, de som vunnit tävlingar och vilka som hjälper till i duschen på olika orienteringsevenemang. Men nu har de tagit sitt förnuft till fånga och gjort något inovativt, för bland alla de som fyller 50 och de som fått utmärkelser hit och dit fanns konsertrescensioner! En hade varit på Ullevi och sett AC/DC eller Iron Maiden (eller nån konsert med långhåriga hårdrockskillar med fingrarna upp i luften) och så jämförde dom det med en konsert i Malmö med musik av Verdi. Intressant faktiskt.

I nästa nummer ska de recensiera Anna Ternheim!


Explodera Bateria

Idag har jag och min kör dansat hiphop samtidigt som Mando Diao äter paella i Valencia.

Får mig att tänka på förra körlägret då vi lagade samma rätt ute i naturen. Lärdomen av det är att het olja som tar fyr i stor panna börjar brinna och om det då samtidigt regnar exploderar alltihop. Vilket är väldigt roligt nu efteråt.

Eftersom morfar ringt och sökt mig och uppståndelsen kring att Viktoria och "vad-han-nu-heter" förlovat sig befinner jag mig på hemlig ort närmsta dagarna.

Pust stånk stön, som vi säger

Här är ett antal saker som jag måste göra men inte riktigt gör, eller rättare sagt hemska skolrelaterade projekt:

- ESV uppgift. Manligt och kvinnligt i populärkultur, det är ju så man tar sig för pannan. Vi har i och för sig hela terminen på oss men den går fort och i slutet av Maj sitter man där och har inte gjort någonting.

- Svenska grupparbete, om riddarkulturen. Även om hon på biblioteket tycker det är mycket facinerande med riddare är jag anningen tveksam.

- Miljörollspel i biologin. Jag ska representera Kina, du som jag är. Tror jag får gömma mig under en rishatt och låtsas hålla med alla.

- Samhällsnyhet. Det är det här förbannade analysernadet, reflekternade, dragandet av egna slutsatser och förslag på lösningar NU igen.

- Tyska överhuvudtaget. Jag får huvudvärk av att bara tänka på de 1,5 år jag har kvar med detta vidriga språk och vår lärare som älskar grupparbeten och ser ut som en av Lisen Adbåges seriefigurer.

- Biologiprov. Ingen kommentar.

- Kemiprov. Ingen kommentar mer än att jag faktiskt lurat ut det här med opolära/polära bindningar.

- Fysikprov. Hjälp.

Men det absolut mest oroväckande är att jag inte börjat än och bara gjort massa onödiga saker hela eftermiddagen.

(I bloggvärlden skryter man antingen om hur fantastisk man är eller hur mycket man har och göra. Idag valde jag det senare) 

För det skulle ju va dans, dans, dans

5 dagar till Håkan Hellström i Malmö!


Nästa Nobelpristagare i kemi

Idag har jag löst en sak som jag inte förstått senaste två månaderna när vi har pratat om bindningar i kemin.

I en molekyl finns polära bindningar när atomerna är olika. I en molekyl finns opolära bindningar när den består av lika atomer.

Detta listade jag helt ut själv efter att ha läst en text nogrannt. Det stod ganska tydligt faktiskt.

Men det kan dock vara tvärtom också. Jag vet inte. Nästa vecka ska jag lista ut vad dipoler är.

Nu är det krig

Min bror är just nu ett pain in the ass med sin guldiga Electrolux-dammsugare. Jag har låst in honom på syrrans rum nu tre gånger men han lyckas ändå ta sig ut.

Imorse blev jag utsatt för sabortage. Jag misstänker honom starkt, sladden till CD spelaren var utdragen. Någon tystade Håkan.

Jag har mött min överman.

Öppet brev till Karin Winther

Hej Karin!

Ärligt talat störde jag mig redan på dina dumma frågor förra veckan när du intervjuade Borlänges finest Gustaf Norén i Hype på SVT2. "Men hur är det nu mellan er och Kent?" fick mig nästan att gå i taket. Så otroligt meningslösa frågor, om man nu kan kalla det frågor. För du säger en sak och sedan förväntar du dig att den du intervjuar ska kommentera det. I alla fall. Mando Diao släppte ny skiva den 13 februari. Give Me Fire heter den om du undrar. Det finns hur mycket som helst man kan fråga om, tex. sammarbetet med The Salazar Brothers och övergången till mer dansant musik. Men nejdå. Det mest intressanta för er musikjounarlistvargar är ändå hur det är med relationen till Kent. Kalasturnéen var någon gång 2002 om jag inte minns fel. Det är sju år sedan. Känns det fortfarande aktuellt?

Igår såg jag reprisen av programmet där du intervjuade Ebbot i The Soundtrack Of Our Lives. Samma sega frågor. Du sa något i stil med "ahh, men även om du är full ganska ofta på scen så märks det inte på din röst!". Ebbot hade ingen anning om att han brukade vara full på scen ofta. Ta reda på om dina påståenden stämmer innan du ställer dem.

Skärpning Karin! Tack för ett annars intressant program.

Med Vänliga Hälsningar

Karin

Kvällsposten

För er som inte köpt Kvällsposten idag och på så sätt sparat 10 kronor tänkte jag sammanfatta nyhetssörjan:

Ingvar Oldsberg är med på helsidesuppslag i stor intervju om hur det är att lämna På Spåret. Man borde utfärda landssorg, Sverige är i chock. På Spåret är faktiskt ett program jag också gillar, men vad är det utan Ingvar och han från Laholm som alltid säger en massa konstiga saker? Vad hemskt det var den säsongen Carl-Jan Granquist var med som domare. Jag fick alridg chansen att skicka in egna gåtor som de drar i början av programmet. Buhu mayday mayday...

På sidan 11 skrivs det om bloggbråk mellan Ebba von Sydow och Linda Skugge. Om jag förstått det rätt är jag förbannad på Skugge. Varför ska man höja sig själv till skyarna hela tiden? Bara för att man är trebarnsmamma som kan jonglera med vällingflaskorna samtidigt som man sitter med credit jobb på Expressen är man inte gudommlig. Att framställa sig själv som supermorsa skapar bara ett ideal som Skugge själv sedan kommer klaga på i någon krönika. (Ingen kommer bry sig om jag kastar mig in i "bloggbråket" och ställer mig på någons sida i alla fall)

Någon Lars tycker till och skriver om Pirate Bay rättegången. Jag förstår inte ett ord av vad det står.

Sidorna 24-25 konstaterar att det lönar sig att handla på Border Shop.

Fyra första sidorna av Nöje handlar om Melodifestivalen och alla eventuella skandaler som kan hända. Anders Nunstedt ger alla bidragen Kvällsposten-getingar, eller om det nu är en fluga. Han hajpar Molly Sandén.

Någon ung förmåga har en hel sida till sitt förfogande och väljer att skriva om Molly Sandéns och Amy Diamonds unga åldrar. Att de dricker cola instället för att supa ner sig redlösa på efterfesterna och att de går och lägger sig klockan 23. Jaha.

Samma unga förmåga skriver att Linda Rosing får skära sönder ansiktet om hon vill, men drar slutsatsen att om några år kommer folk gå till plastikkirurgerna med bilder på hur de såg ut innan allt botox och vad det heter.

Sidan 37 handlar om att U2 antagligen kommer till GBG och Ullevi i sommar i augusti. Något för Teneriffa-Linnea?

Efter lite Let's Dance kommer recension av Anna Ternheims konsert i Malmö. Hon hade utlovat magi men det blev tydligen inget av det och hon fick tre getingar. "Hon är väll ingen Gandalf eller Merlin eller Harry Potter" skriver Joakim Gerhardsson. Nej, klart hon inte är. De är påhittade figurer. Hon är musiker.

På sidan 42 finns en liten men ack så glädjande reklamannons för Håkans spelning i Malmö, den ska jag klippa ut.

Nej, nu ska jag gå och kolla på Disneydags. Jag är ju trots allt yngre än både Molly Sandén och Amy Diamond.

Ett kemilabb

Imorse när jag duschade funderade jag lite över vilka kemilabb man egentligen smörjer in sig med Barnängens duschcremé med "citrongräs och olivmjölk" till exempel. Den luktar inte citron, inte gräs och man kan deffinitivt inte göra mjölk av oliver. Vilken bluff, innehåller säkerligen bara massa konstgjort.

Inte nog med det. Av schampot skulle man mer volym med magnesium och näckros. Magnesium brinner med vitt ljus, det vet jag. Men inte att det ger mer volym till håret.

Min hatt

Denna bloggen är ett försök att stilla mitt sjukliga uppmärksamhetsbehov. Min hatt är ett annat och det är däför jag går med den på ICA Maxi lördag förmiddag. De spelar alltid Amy McDonald's låtar och jag tänkte på innan radiointervjun i Malmö då Gustaf sa något i stil med "har du hört den här Björn? Den är bra!" om This Is The Life. Men han visste inte vad hon hette.

Åter till hatten. Den har blivit mitt nya kärleksbarn. Jag har den på mig hela tiden. Jag har den på mig nu och min ranidga tröja så jag känner mig väldigt Håkan. Men går alla andra med cowboyhatt på ICA kan jag ha min Håkan-hatt. I ren protest och revolutionsanda. 

Dagen i korthet

Jag var på biblioteket idag. Tänkte det var lika bra att beta av det också när mamma ändå skjutsade mig till min klippning. Jag gick fram till någon på barnavdelningen som såg ut att kunna vara med i Babel på 2:an och frågade om böcker om riddare med mycket bilder i. Hon blev överlycklig. Jag överdriver inte om hon hoppade ur stolen och krängde på mig så mycket böcker att jag höll på att tappa balansen. Hon läste högt och cuterade ur dessa barnböcker och berättade hur intressant hon tycker riddarkulturen är. Det tycker inte jag. Om det är något kul med biblioteket är det alla mystiska människor som "pluggar".

Mittemot biblioteket ligger en skivaffär som jag inte varit inne i någon gång. Men det verkade som det både finns begagnat och nytt där så jag ska gå in där någon dag. Kan ta det samtidigt som jag ska gå in i min andra nyligen upptäckte skivaffär som jag heller inte varit i. Förstår inte varför jag ständigt har hängt på Skivlagret. Kanske för den trevliga personalen, eftersom de inte har någonting kan de "alltid beställa hem".

Klippningen gick bra. Jag ser ut som en ruffsig Anna Terneheim. M-B hade verkligen jättemycket att berätta idag också. Jag berättade om heldagen i Malmö och skolmaten på vår skola. Hennes son är chef över skolmaten här i kommunen så om man vill ha fram något på det ämnet är det henne man ska klaga hos. Jag klagade på alla våra korvrätter. Falukorv. Ungsgratinerad korv. Korv i soja med sesamfrön. Korvfrestelse. Pyttipanna med korv. Korv Stroganoff. Ni fattar.

Fredagsunderhållning

Om man tycker att David Helenius är det roligaste som hänt TV4 och tror man ska bita sönder tänderna hela tiden när man äter popcorn, är det dags att börja pensionspara då?

Förövrigt. När familjen Nilsson poppar popcorn och det är snö ute brukar vi kasta ut kastrullen genom köksdörren. Bara för skojs skull.

To China With Love

Nej, nej och åter nej.

Jag vill inte plugga. Inte på lovet. Men vi ska ha något klimatrollspel nästa vecka och då ska det hållas tal. Inte en vanlig redovisning utan ett tal nu igen.

Dum som jag är valde jag helt frivilligt att representera Kina. Utan att tänka det minsta på att jag kommer bli krossad och nerargumenterad direkt. Jag kommer sitta och inte kunna svara på hur många procent av koldioxidutsläppen Kina står för. Greenpeace har redan uttalat att de kommer motarbeta mig till varje pris.
 
Hjälp.

Kvällens TV-utbud

TV-utbudet en torsdagkväll är ganska begränsat. Speciellt när man bara har 1:an, 2:an, 4:an samt Barnkanalen och 6:an som vi aldrig kollar på. Antikrundan sände från Vimmerby och alla reagerade på samma sätt, för visst kan den där gamla vasen eller tavla inte vara värd tjugotusen kronor? Småläningarna överraskade inte ett dugg. Efter det blev det inspelat På Spåret från i fredags. Ingvar Oldsberg ska sluta och återuppliva någon serie som heter "Här har du ditt liv". En serie som alla som är födda på 60-talet känner till. En sådan serie skulle jag behöva vara med i. I alla fall. Jag tycker Filip och Fredrik är kul men inte vet jag vem som är vem. Just för att vi inte har 5:an.

Klipptid

Jag tänkte slänga ut en fråga i etern.

Hur ska man klippa sig om man vill vara indiepopcool?

UPDATE: Långsele-Britta undrar också så vi blir glada om någon svarar omgående. Speciellt jag eftersom det är imorgon klockan 5.

Uppgiven

Det var tråkigt att komma hem i onsdags kväll. Efter en heldag i Malmö med massa Mando Diao och trevliga människor var mina föräldrars ointresse för allt som hänt som ett slag i ansiktet. Verklighetens bittra sida som drar ner en på marken igen. Efter att sett fram emot det så länge (rättare sagt två veckor) känns det så tomt nu.

Ikväll skulle jag och Elin egentligen gått på Anna Ternheim. Det blev inte så. Jag har inga pengar och biljetterna kostade jättemycket. Dessutom är de Håkan om åtta dagar. Vilket jag inte heller fattar.

Jag var uppe i 18 timmar i sträck i onsdags. Jag tror jag vänt tillbaka dygnet nu, fast nu är klockan halv sju och jag skulle kunna somna på direkten.

Jag vill sitta på de där höga, rangliga stolarna på Mix Megapol igen och vänta på Gustaf och Björn.

Tillägg till förra inlägget

Jag glömde skriva en sak om den magiska dagen igår.

Efter att ha paxat platsen mellan Björn och Gustaf på kortet med Mix Megapol-bakrund klappade Björn mig på axeln.

BJÖRN FREAKIN' DIXGÅRD KLAPPADE MIG PÅ AXELN.


Det var inte en klapp utan två.


Signering med Mando Diao, Malmö 17 februari 2009

Jag inte riktigt hur jag ska börja det här inlägget. Om jag ska berätta hur svårt det är att somna kvällen innan man ska träffa Mando Diao eller om hur mina syskon kastar sig in genom dörren halv tio och skriker "Karin, kolla på mig för du kommer inte få se mig så mycket imorgon!". Hur man bara koncentrerar sig på att somna för annars vet man att man inte kommer vakna i tid men bara hör slamrandet från när pappa sätter in disken i diskmaskinen nere i köket. Kanske hur mörkt det är på morgonen klockan tio i sex när jag och Elin försöker lösa biljett på tågstationen.

I alla fall. Vi är inte så galna att vi tar tåget för att köa på Folk å Rock i tio timmar. Vi fick vara med på Mix Megapol när Gustaf och Björn intervjuades och spelade. Lite innan åtta kommer Gustaf, Björn och Carlos inrusande mot fruktkorgen på vårt bord och muttrar morgontrött något i stil med "vi är bakfulla, vi hade realesefest i Göteborg igår". De hälsar på oss och följer sedan en ishockeymatch på TV med stor entusiasm. Vi vet inte vad vi ska ta vägen. Gustaf vill ha sitt kaffe extra svart. Radiointervjun var bra men jag kommer inte ihåg ett ord av vad de sa. Gustaf kallade oss barn och sa att det är så liten man är när man börjar spela tillsammans. Han dubbelkollar med oss att det är signering på Folk å Rock klockan fem. De spelar och det var något av det finaste jag hört. Finare än den högtalarforcerade version de spelade sedan.





Vi fick ta kort med dem. Något jag har ångest inför för man blir alltid så himmla ful just då. De signerade min dalahäst och Björn sa något om att det var länge sedan han sett en vit.

Resten av dagen drev jag och Elin runt i Malmö. Jag gillar inte att gå i affärer överhuvudtaget och Elin blev trött. Vi slog läger på Folk å Rock istället runt klockan ett. Timmarna gick sakta. Vi läste nya numret av Sonic. Jag var nervös och på helspänn hela tiden. Sedan när klockan blev lite innan fem fick vi hjälpa till att tejpa upp posters på väggen bakom där Mando skulle spela. För vi hade väntat länge. Bandet kommer in och spelar fyra låtar. Jag kunde bara Dance With Somebody för jag har inte hört skivan. Samuel, CJ och Mats står bakom. CJ slår sin maracas i mixerbordet. Det är fans överallt, människor som trängs överallt.

Jag fick min dalahäst signerad trots allt. Även om alla skivor skulle gå före. Denna förbannade dalahäst.



Sammanlagt var dagen bra. När jag gick och lade mig hade jag varit vaken 18 timmar i sträck. Men det var det värt och för en gångs skull förstår jag var som är så speciellt med detta band.


Imorgon

Imorgon åker vi med tåget 05:50 till Malmö.

Skitemo och randomgryta

Min familj har varit social idag och hälsat på en barndomskompis till pappa i Lund.

Det var det gamla vanliga. H började kommentera hur stora vi blivit. Fortsatte med ett skämt om att han och pappa "bara växer på bredden". Sedan frågade H hur resan gått, hur väglaget var och tillslut kommenterade han vädret. Jag tycker det var roligt. Så övergick det till disskusioner om Vasaloppet och finanskrisen. 

Pubertala tonåringar från Lund låter jätteroligt. Det var ungefär 2,5 år sedan jag träffade dem, jag kände inte igen deras röster alls. Dessutom sa de "men faan vad onödigt" till allt som handlade om att lära sig något och "aa faan" till resten som de svarade på. Deras skola hade brunnit ner och det var ju enligt dem givtevis jättebra för då slapp de fem lektioner i veckan och det var lite till "aa faan". Jag lärde mig två nya inneord, "skitemo" och "randomgryta". Vet inte vad någon av dem betyder men helt allvarligt förstod jag inte ens hälften av vad de sa efter alla upp och nedgångar i falsett, mumlande och allt "aa faan".

Jag har haft ganska kul. För det är tydligen det man ska ha hela tiden för att vara en perfekt människa. Kul.  


Inte på humör för rubrik

Det känns som jag verkligen inte kommer få något gjort det här sportlovet. Jag behöver plugga till proven i biologi, kemi och fysik som lustigt nog ligger de två veckorna efter lovet. Jag hade tänkt sy min kjol, tyget har legat i påsen sedan i julas. Jag skulle vilja öve in en ny låt på pianot, vet bara inte vilken. Jag skulle vilja se på en massa filmer jag länge velat se.

Men just nu kretsar det mesta runt tisdagen och jag som hatar att ha saker planerat får näst intill magknip jag tänker på det. Om vi inte hittar. Om tågen fastnar i snön och jag måste ringa och skälla ut Skånetrafiken. Om jag blir av med plånboken i Malmö och inte kommer hem. Och dessutom ska jag försöka hålla mig lugn när vi "träffar" Mando freakin' Diao.

Jag hatar att tänka på alla dessa praktiska saker och vad mina färäldrar kallar "tanke två".

Öppet brev till SVT

Hej SVT!

Först och främst vill jag bara säga att när det gäller musik lyckas ni många gånger. Jag tänker på de fina stunderna i serien De Kallar Oss Artister, alla småtrevliga musik- och kulturprogram på 2:an och Popcircus.

Men herregud. Melodifestivalen. Ska detta var lördagsunderhållning? Ni invarderar någon gymnastiksal i Sundsvall, Söderhamn, Skellefteå eller var det är någonstans. Det är norrut i alla fall. Ni ger alla ortsinvånare varsin färggrann ballong och tar fram de sämsta låtarna inom varje musikgenre. Amy Diamond hoppar runt på scen och jag kan inte förstå att människan är äldre än mig. Markoolio som jag förknippar med singlar man fick gratis när man handlade från Hemglass sjunger ballader om kärlek. Måns Zelmerlöw levererar nästa Rix FM plåga som kommer spelar fram till september. Lasse Lind med h någonstans i efternamnet kommer sist.

Lägg ner. Lägg ner allt glitter, allt discodunk och gör er av med programledaren som bara skriker. Krångla till röstningssystemet ännu mer så ni tjänar mer pengar (mittåt, Radiohjälpen ska vi naturligtvis stödja) och var nogranna med att säga till när folk ska rösta eftersom reglerna är obegripliga.

Jag skriver detta bara för att jag försöker vara indiepopcool och därför ska hata Melodifestivalen.

Med Vänliga Hälsningar

Karin 

Ett skumt inlägg

Jag blev chockad när solen faktiskt gick upp igen.

Elin har en finurlig övertygningsförmåga. Den är ett mellanting av skämt och uppmuntran. På grund av henne ska vi ta tåget lite tidigare till Malmö. Bara lite tidigare. Sisådär klockan 6 på morgonen för att vi ska kunna äta frukost på tåget.

Tycker ni det verkar galet så ha i åtanke att Elin är galen och att allt har sin förklaring.

Dekadans är såå svårt

Om dagen igår var jobbig ramlade solen ner idag.

Jag säger inte mer.

Vi flyttar

Jag och Elin ska flytta till Serbirien, för vi är så jävla förbannat trötta på allt och alla.

Fråga inte var det ligger.

Popcircus

Mando Diao var med på Popcircus igår. Vilket blev en lång seg väntan i nästan en timme på att det skulle hända något och dessutom missade jag Semestersvenskar.

Okej, så här var det. Jag vet inte ordagrannt hur Kristian Luuk inledde intervjun med Gustaf och Björn men det handlade om hur dumma frågor många popjounarlister ställer. Sedan drar han då upp bråket med Kent och undrar om de fortfarande tycker de är "ett trött gammalt dansband" och de skakar på huvudet och ler fånigt.

Att media ska älta detta gång på gång. Om och om igen. Det är så tröttsammt och Gustaf och Björns reaktion var rent ut sagt pinsam. Dock får de också skylla sig, att smutskasta någon och prata skit lönar sig oftast inte. Utom i Mando Diaos fall då de blev mer kända efter stort medialt utrymme.

Men snälla. Sluta älta detta. Jag tycker efter min Kent-period på två veckor i höstas att de är helt okej. Jag gjorde rätt för mig och bad om ursäkt i ett öppet brev till Jocke Berg. Dessutom går det emot mina principer att gå runt och hata utan grunder.

Sedan disskuterades det om varför många svenska artister skriver låtar på engelska. Jag har länge haft samma uppfattning som hon språkvetaren eller vad det var för fin titel hon hade. Att man lättare gömmer känslor i det engelska språkets många uttryck och ord. Det är lättare att skriva på engelska. Låtar på svenska når oss mer, de berör på ett annat sätt eftersom många texter blir så raka och ärliga. Om man nu inte skriver om berg och djupa dalar och annat schlager-trams. Dessutom tror jag jag artister vill slå utomlands också, det går inte med svenska låtar. Amanda Jenssens svar om att man får så mycket intryck av engelsk musik och att man sedan formar det till något eget var ju bara ogenomtänkt.

Under Mandos alla framträdanden satt min lillebror och sjöng med i refrängerna och poängterade hur dåliga de är. Mest för att reats, men jag tycker inte heller om High Heels. Gloria är fin. Dance With Somebody har jag vant mig vid. Avslutningen med Long Before Rock'n'Roll gjorde 89 minuters väntan värd besväret.


Vi som inte orkar med detta

Alla ska åka skidor på sportlovet. Och då menar jag alla. De ska till Italien, Österrike, Dalarna eller andra skidorter dit folk åter för att frysa och bryta benen. Jag fryser bra som det är nu, förbannade luftvärmepump.

Lycka till allihop. Jag ska till Malmö.

Vi är så NV

Klasskamrat i NV1A idag innan samhällsförhör om internationell politik:
- Får man använda formelsamling?


En annan Sherlock Holmes

Jag har löst ett litet mysterium som jag funderat på sedan 8 mars förra året. Konversationen, eller rättare sagt  följande meningsutbyte är mellan Mats Björke, Karin och Elin:

Mats: Var är ni ifrån då?
Elin: Kristianstad.
Karin: (Tänker förklara var det ligger men får inte riktigt rätsida på om det är nordost eller nordväst i Skåne)
M: Aha, det vet jag inte var det ligger. Men man är ju inte här nere så ofta.
Karin och Elin: ...

I Nusnäs säger man Kristianstad, när det egentligen uttalas [Krichan'sta]. Nusnäs ligger i Dalarna. Mats är från Dalarna.

Jag hade tänkt citera Håkan Hellström

Jag funderar på hur jag ska få ihop ett vettigt inlägg. Men jag kan inleda med att bloggpausen är över, jag klarade proven idag fast vi bara gjorde halva engelskan och ska fortsätta efter sportlovet.

Matteprovet gick med mina mått bra. Jag tror jag får mer än hälften. Proven nu på gymnasiet är så grymt mycket svårare än på högstadiet så man kan inte hoppas på för mycket. Till engelskan som hade temat "racism and prejudice" gjorde jag en fantastisk inledning på om mina fördomar om Göteborgare. Vilket har väldigt mycket att göra med kampen för svartas rättigheter i USA. 

Så kort sammanfattninga av veckan: Jag fick vårkänslor i måndags, det blev snöstorm igår kväll och har snöat tills nu så jag fick gå sex kilometer fram och tillbaka skolan idag. Utöver det har jag pluggat, pluggat, pluggat. Matten är faktiskt kul, jag och Håkan löser talen i takt till Klubbland. Jag har lyssnat på en massa musik och insett att jag behöver nya skivor, de gamla börjar bli uttjatade. Det har inte hänt så mycket mer än att jag och matteboken haft heltidsförhållande.

I tisdags höll min tyska lärare som älskar att "jobba två och två" vad Elin skulle kalla en lång utläggning. Det är mänligen så att så fort vi får ledigt från någon lektion så ska vi ställa in den sista också för att få gå hem. Detta har hänt flera gånger, det är ju absurt. Varför egentligen? Min tyskalärare tyckte att vi kunde gå hem och titta på Rapport och se att det fanns de som hade det värra än vi som har en liten håltimme, och att vi då kan uttnyttja tiden till att öva på de starka verben. Jag håller med om allt förrutom de starka verben.


Misslyckad bloggpaus

En ganska komisk sak är att även om jag har tagit vad Blondinbella kallar bloggpaus är jag här inne lika ofta i alla fall. Bara det att jag inte skriver något.

Håkan-tröja

Min älskade mamma har köpte en marin och vitrandig tröja till mig. Exakt en sådan som jag letat efter sedan förra blev förstörd på Håkan-konserten på Siesta!.

Den och min hatt ska jag ha i Malmö 28 februari.

Sedan fick jag världens bästa mail idag men jag skriver med om det på torsdag nästa vecka.

Bloggpaus till torsdag

Jag är ledsen bloggen, men du ligger på is till och med torsdag.

Jag som aldrig har något uppbokat ska imorgon fira L med heldag och massa kul, på söndag är det konsert med kören och all övrig tid kommer gå till matematik- och engelskaprovet på onsdag och FN läxförhöret på torsdag.

Jag är redan jättestressag. Ikväll ska jag fixa en sak till överraskningen imorgon, städa mitt rum, ringa Elin och plugga matte. En fredagkväll.

Hoppas underbara Elin, Uddevalla-Linnea, Celine, Miranda, Sarah och ni andra sju som tittar in här har förståelse. Vi hörs då. 

En annan Bambi

Jag kom på en sak imorse. Jag gillar att snacka inför folk. Jag gillar uppmärksamheten och när den där hemska nervositeten släpper. Vi hade riksdagsdebatt i aulan med politiska tal. Vi debatterade för och emot elitskolor, betyg och monarkin. Det gick bra, även om mitt tal inte var så bra eftersom jag glömde papperna hemma igår så jag fick skriva om allt.

På idrotten åkte vi skridskor och jag. Försökte stå upp så gott det och undvika alla hockeyspelare och tänkte på Bambi. Ramlade några gånger men tur att man klär så bra i termobyxor. Våra saker blev inlåsta i omkläddningsrummet och vaktmästaren var på lunch så vi fick sitta i en halvtimme och vänta på honom. Det var kul. Så vi missade halva svenskan och gick till bageriet och köpte kakor istället.

Sista lektionen mellan tre och fyra går in i historieböckerna som första gången jag faktiskt klarat något själv inom fysiken. Även om vi räknade brytningsindex i nian och det bara är en simpel formel som man ska peta in siffrorna i växte självförtroendet en anning. 


SMS

Inkommet SMS 08:21:

"AHHH vi måste till signeringen snälla snälla jag dör och blev jätte kär i mando vilken tid är det var är det? Karin vi måste dit :)"

Inkommet SMS 08:23:

"AHHH nu för jag verkligen. The Hives vi måste se dom men min pappa vi nog med se dom :)" 

När Elin blir glad glömmer hon allt som har med punkter och svensk grammatik att göra.

Herregud, som man säger i GBG

Jag har missat en sak totalt.

MANDO DIAO KOMMER TILL MALMÖ FÖR SIGNERING DEN 17 FEBRUARI.

Uppdatering: Det är på en tisdag och samma vecka som sportlovet då när jag ska klippa mig.


Tick Tick Boom

Fick precis ett mycket fint nyhetsmail från The Hives! De kommer till Malmö 25 april!

Kommer antagligen inte få gå, mamma och pappa tycker nog det är nog med Mando, Håkan och Ternheim. Men försöka fråga snällt kan man ju!

En förutspådd katastrof

Det absolut pinsammaste jag varit med om var när jag hamnade på förstasidan på Kristianstadsbladet skrikande på en konsert med Idol-Ola i Tivoliparken. För det första kan man undra vad jag gjorde där. Skulle kunna säga att jag var där för Lasse Stefanz dansbandsguru Olle Jönsson, men det skulle bara bli en efterhandskonstruktion. Min syster ville dit.

I alla fall kommer det bli värre, jag förutspår en katastrof. Min körledare har blandat in en koreograf till vår vårkonsert. Hon ska sätta rörelser till två låtar och så ska vi sjunga samtidigt. Herregud, jag som aldrig har dansat och är lika vig som ett kylskåp. Det var inga enkla steg kan jag säga, samma människa ha gjort musikaldanser och nu ska hon ta sig an vår kör. Jag ska dansa i kyrkan.


De kallar mig Håkan Hellström-tjej

Ryktet går och nu vet Örkelljunga att jag gillar Håkan. Pappa har en jobbarkompis som ha ett barn som var och såg Mustasch på Nöjesmagasinet i fredags. Jag fick hjälpa till med vägbeskrivningar från tågstationen och efter det undrade han om jag också skulle dit. Och när svaret blev nej gissade han att jag va en sådan där "Håkan Hellström-tjej", som pappa uttryckte det.

Jo, det stämmer. Men det skulle varit roligare om han sagt något i stil med "jaha, hon är en sån där cool indiepoppare?" eller liknande. Men Håkan Hellström-tjej fungerar eftersom mitt coola indiepop-jag är ett stort misslyckande. Tack Örkelljunga.

Hela storyn kom fram under middagen som jag fixat. Denna gången blev det inte stekt kycklig, utan kycklingsoppa. Hundra saker kan gå fel när jag ska följa ett Allt Om Mat-recept. För det första blev det för mycket potatis, morötter och palsternacka. För det andra blev det på tok för mycket kyckling. Sedan hade jag alldelles för liten kastrull. Sist hade jag för lite vatten och när jag hällde i mer slutade det med några ynka grönsakstärningar som simmade omkring i tallriken. Men som pappa sa är det sånt man lär sig av.

Skola, helg, skola

Utan att låta för klyschig skulle jag vilja säga "men Gud vad tiden går fort". Det är tydligen 1 februari idag vilket innebär 19 dagar till Anna Ternheim och 28 dagar till Håkan.

Jag hinner inte med längre. Jag går mest och dagdrömmer och sover måndag till fredag, sedan är det helg och så börjar allt om igen. Hela tiden en massa måsten och invanda möster som ska följas till punkt och pricka. Tider som ska passas för att vardagen ska gå ihop. En massa man måste göra så fort man kommer hem ifrån skolan.

Jag drunknar. Det är måndag imorgon igen.

En vanlig söndag

Idag har jag pluggat matematik, trixat med min hatt, fått Håkan Hellströms tumpinne i huvudet, ätit konstigt italienskt bröd, listat ut ackorden till bryggan på Shoreline, hört Dance With Somebody för första gången på radion och spillt chokladpudding på tagentbordet.

Jag är stolt.

RSS 2.0