Nere på gatan

Det var länge sedan jag träffade Elin nu faktiskt. Om man räknar bort de två dagar vi freakade till The Hives och Håkan tillsammans undrar jag om det varit med är telefonkonferanser.

Imorgon ska jag stöta henne eftersom killarna i hennes klass vägrar gå med i hennes feministparti och jag ska uppdatera henne med allt som hänt sedan i torsdags.

Tivolicirkus

Sugarplum Fairy kommer till Tivolirocken.
A Camp kommer till Tivolirocken.
Johnossi kommer till Tivolirocken.

Karin Nilsson ska eventuellt till Nederländerna den 11 juli. Nederländerna, vad är det för ett turistland egentligen?

(FAQ: Tivolirocken, enenemang man inte få missa in the park 3 km från mig)


Galet värre

Min biologilärare är störd. Och då menar jag verkligen störd. Idag hade hon dock bara två mindre utspel men hennes lektioner handlar om allt annat är biologi.

Idag hade hon en lång utläggningen om grädden i Devonshire. Om att man inte ska ha fräkenväxter i skorna när man vandrar i fjällen för de innehåller kisel och då får man skoskav. Hur hon och några biologer var ute och letade uran samtidigt som Thorbjörn Fälldin var statsminister.

Min favorit är dock "om ni blir skeppsbrutna i Indiska Oceanen, drick inte saltvattnet!". Har något med kroppens osmos att göra om jag förstod det rätt. 

Atombomb

Håkan Hellström spelar på Liseberg den 18 september.

Herregud, som man säger i GBG.

Öppet brev till Sabina i SP1

Hej Sabina!

Efter dina anningen utflippade MSN- och bloggmeddelanden har jag ett förslag. Jag börjar hänga vid ditt skåp. För andra fina människor hänger där.

Vi ses imorgon efter din franska. I annat fall kallar jag till akut MSN-konferens.

Kram Karin

Mitt livsverk

Är det något jag är stolt över som jag åstakommit i mitt liv är det det här:



Väggen av planscher som jag och Elin satte upp på Mando Diaos signering i februari i Malmö. Vi var på Folk å Rock innan de öppnade bara för att skapa kontakter och få denna unika möjlighet.

Sätta upp planscher som Mando Diao ska stå framför i tio minuter är en unik möjlighet, ja.


Posten

Min 14-åriga syster jag gett sin in i arbetslivet. PRAO på Posten vid vattentornet.

Jag gjorde samma sak fast i nian. Sorterade post, cyklade runt i centrum med gul cykel och Posten-jacka, sprang i trappuppgångar och såg skrymslen av den här stan som jag inte visste fanns. Som ingen vet finns. Alla vänliga människor i affärerna som aldrig har kunder blev glada när man kom med post. Jag och Thomas tog rundrekordet till nya skyar. Han tog breven och jag IKEA-katalogerna. En katalog i varje brevlåda, det kan inte bli fel. Och man fick klaga högljudt på höghus med fyravåningar som saknade hiss. 

Det var riktigt kul, jag har aldrig haft så bra kondition som efter den veckan. Näst sista dagen fick jag punktering utanför Söderportgymnasiet där man måste bära kläder för minst 2000 kr för att få komma in, vilket var pinsamt.

PRAO:n är en upplevelse. Ha kul denna veckan, syster yster.

(Jag har även ordinerat ut Alvedon till folk på Apoteket och lärt mig hur man snackar skit om chefen på Växthuset. Kommer nästa gång i den här artikelserien)

Nu kan du få mig så lätt

Jag har gjort en sak som jag aldrig trodde jag skulle våga. Men efter vad A och L ställt till med var en ursäkt på plats.

Som tröst är det ju bra med erfarenhet, som det sägs.


Sommartider

Jag har varit väldigt förvirrad hela dagen. Det här med sommartid, är det verkligen nödvändigt?

Jag kan inte ställa om klockorna rätt heller, för jag är osäker på om det är en timme fram eller en timme bak.


Molmassor och lägesenergi

Idag har varit en dag i naturvetenskapens tecken med matematik, kemi och fysik. Låter kanske väldigt skrytigt men saken är den att jag fattar ingenting, och då kan jag skriva det här utan att verka världsbäst.


Polletten, eller rättare sagt det där med begreppet mol, föll ner i refrängen till The Shining. Nu slipper jag sitta som ett frågetecken på kemin imorgon.


Imorgon kommer dock tankarna vara på ett helt annat håll.


Konsten att läsa tankar

Jag som tagit långt avstånd från böcker har faktiskt närmat mig en. Inte en skönlitterär dock, det slutar oftast med två lästa kapitel och kravbrev från biblioteket. Men som mamma säger håller jag Eva och hon andra bibliotikarien sysselsatta i alla fall. Lite variation från att ta bort papper som fastnar i kopiatorn.

I alla fall. Mitt nya projekt är, trumvirvell...



Konsten att läsa tankar av Henrik Fexeus!

Den är faktiskt riktigt intressant. Det står kanske saker som jag använt mig av innan, men nu får jag det svart på vitt. Det handlar inte om att läsa tankar på riktigt, utan mer om kroppspråk och att tänka sig in i andras situationer. Henrik skriver väldigt roligt också, tex. om de expriment han gjorde på sin exfru. Inte konstigt med det där prefixet ex.

Anledningen till at jag tjatade till mig denna var att jag ville förstå mig på min tyskalärare. För hon och jag ligger inte på samma nivå. Hon älskar grupparbeten och tycker vi ska sitta och disskutera gramatikövningarna med varandra. Jag vill jobba själv. Så jag ska skapa rapport mellan oss, som det kallas. Testade lite på min mentor på utvecklingssamtalet och han började prata om tider på bilbesiktningen han missat och klasser han blivit "mobbad" av. Han blev väldigt personlig plötsligt.

11 saker jag irriterar mig på

Saker jag irriterar mig på just nu:

1. Kvinnor med barnvagn
Jag vet inte hur många gånger jag har blivit intryckt någonstans på grund av en mamma med sin stora gigantiska barnvagn. För de ska ju fram först och de är så himla duktiga för de är mammor. Förbannade Linda Skugge-mentalitet, men behöver inte meja ner allt som kommer i sin väg för det. Flyttar man sig inte tillräckligt mycket för att ge dem plats får man en sur, ilsken blick tillbaka.

2. Fjortisbilder, fast för par
Jag har sett det flera gånger nu. På Håkan och på The Hives i Malmö. Par som kysser varandra och sedan tar kort på det. Väldigt löjligt. Och det räcker inte att ta en bild, och kyssas en gång.

3. Modebloggar
I och för sig är jag minimalt intresserad av kläder. Det är inget fel i min mening med att lägga ut en bild på nyinköpta klänningen från HM eller Sisters och skriva om den, men när det börjar spekuleras i huruvida den passar bra till "min korta skinnjacka, mina nya skyhöga pumps och min secondhand väska" blir jag bara så trött. Man förväntas alltså att man kan bloggarens hela gerderob.

4. Oinovativa jounarlister
Jag läser, lyssnar och ser väldigt ofta på intervjuer med olika artister på grund av min omättliga musikintresse. Men när samma fråga kommer upp om och om igen till samma artister blir man så trött. Lite nya frågor skulle revolutionera. Och då menar jag inte köre en "fem snabba" där de får välja mellan hemmakväll eller utekväll och kaffe eller te.

5. Dålig musik på P3
Ärligt talat. En gång i tiden spelades det bra musik på den här kanalen. P3 blev min tillflyktsort för att komma bort från all schlager och massproducerade poplåtar av kommersiella "artister". Men nu spelas det både Velvet och Lady Gaga. PÅ mindre än en kvart.

6. Folk som irriterar sig på andra
Acceptera att folk är olika, att irritera sig på saker är bara bortkastad tid.

7. Ouppdaterade bandsidor
När det står att sista uppdateringen på en bandsida är från December 2008 får man lust att göra ett CD-bål ute på gräsmattan. Fult mot fansen. 

8. Personalen på SJ
Eller rättare sagt den otrevliga mäniska som inte ville hjälpa oss med vilket tåg vi skulle byta till. Hon "kunde ju inte gå runt och säga samma sak till alla hela tiden". Ropades det ut i högtalarna? Nej.

9. Veckotidningar
Det finns nästan inget då innehållslöst som veckotidningar, förrutom kanske MTV. Det står ingeting, allt är bara reklam med supermodeller som visar upp svindyra plagg från någon affär man bara hittar i Stockholm. Bra musiktidningar är det också brist på. Sonic kommer ju ut vid varje solförmörkelse känns det som.

10. Mjuka kakor
Det finns inget värre än en mjuk sockerkaka. Det blir bara smulor och smakar torrt. Vi ska inte snacka när det är ckoklad i...

11. Krönikorna i SVD
Andres Lokko, vi ligger inte på samma nivå. Jag fattar ingenting av vad du skriver.


Dagens dilemma

Stora diskussionsämnet hos familjen Nilsson idag:

Ska vi släcka lampan timmen mellan 20.30 och 21.30 och stödja Earth Hous-kampanjen eller ska vi kolla på Robinson 2009?

Twilight

Först måste jag bara upplysa er om en sak. Vi är lite efter i vår familj.

Min syster har upptäckt Twilight-böckerna. Epidimin har spridit sig hit och kan inte stoppas. Två nya böcker inhandlades idag, hon frågar mig om detaljer ur filmen stup i kvarten och River Flows In You, soundtracket till filmen, spelas på både piano och harpa.

Tack Gud att hon inte fallit pladask för Rob Pattinson än. Dock har hon inte sett filmen, men när hon gjort det är sångaren i Star Pilots från Melodifestiveln snart bortglömd.
 

The Hives, KB 25 februari

Det ringer i öronen, det gör mig galen. Kulturbolaget i Malmö var the place to be i Skåne igår kväll.

Jag, Elin och Sabina och två till har sett The Hives på ett övergångsställe. Vi har jagat dem in i backastageingången. Elin har demonstrerat gratulationskort och blivit lurad av en kille som påstod att han kunde Skånetrafikens tidtabeller utantill. Jag har fångat en trumpinne, suttit fastklämt i kravallstaket, nuddat Howlin' Pelle sex gånger och sjungit med i refrängen i Tick Tick Boom. Eller de rader jag kunde.

Bara detta ringande slutar. Väldigt snart, tack.

Pressmeddelande

Hej!

Imorgon ska jag på The Hives fast jag bara har hört en av deras låtar.

Hejdå.

Måndagen 23 Mars 2009

Jag tror jag ska gå och ta ett snack med min granne mittemot som aldrig har kläder på sig. Han får faktiskt ta och släcka lamporna på övervåningen på nätterna. För det första kan jag inte sova och för det andra slösar han väldigt mycket energi. Inatt vaknade jag två gånger, 03.30 och 06.00. 

Imorse hängde jag i studion med L och gjorde gitarrpålägg som saknades. Bara för att S var sjuk. Jag fick lägga slutackord och såna där häftiga skrikiga ljud också, var riktigt kul. Lektion i Estetisk Verksamhet. Dessutom kan jag inte spela gitarr, utan blev tvingad mot min vilja att spela. Musik-L tyckte i alla fall jag skulle köpa en elgitarr. Förklarade att jag först och främst behöver nya strängar till min akustiska skitgitarr som snart hamnar på Blocket.

Vi ska skriva ett försjupningsarbete i svenskan. Något som har med svenska ämnet att göra, suprise, suprise. Eller som kan kopplas dit med god fantasi. Problemet var att vi inte fick ta samma sak. Och naturligtvis blir det slagsmål när alla ska skriva upp vad de vill jobba om på ett och samma papper. Först ville jag ha svenska dialekter. Redan taget. Sedan barns språkutveckling. Också redan taget. Sedan ville jag som Håkan-tokig skriva om Evert Taube men givetvis, redan taget. Funderade ett tag på att ta det absolut tråkigaste som finns, typ hur valar komminucerar eller hur man få använda kommatecken men det ska ju skrivas också. Någon som har förslag? Något lagom flummit, tack.

A påstår att spagetti är typexempel på vad man äter efter skolan men det tycker inte jag. Till mellanmål tar jag vad som finns och är gott. Därför blev det glass och maränger idag. Lagom nyttigt.

Nej, ingen cliffhanger idag.

Rum, perfekt förstaboende uthyres!

Och så var jag tillbaka igen. Tror jag måste avdramatisera det här med bloggpauserna. Behöver nog inte skriv jag pausar ens, det är väll bara att utebli några dagar och komma tillbaka med nya skrivglädje. Alltså, bloggpaus är tomma hot och lite Blondinbella-aktigt.

I alla fall. Jag tänkte hyra ut mitt rum. 12 kvm, nära till badrum och vardagsrum. I gott skick med utsikt till min granne som oftast inte är påklädd. Mat, Håkan-plansch och dalahästar ingår. Kan flyttas in i redan imorgon. Hyra efter överenskommelse.

Mamma föreslog tidigare idag en regel på att jag inte får spela musik efter klockan 9. Därför.

Paus

Från och med nu ligger den här bloggen på is. För ett tag.

Internet är en jävla sörja.

Japp, ett nytt inlägg

Det är lika kul varje gång dans står på schemat för NV1A's idrottslektioner. Idag var det dags för vals och foxtrot, blev anningen lugnare än förra gången det var... kaos. Av tidigare erfarenhet brukar det sluta i handsvett, söndertrampade tår och diverse krockar. I värsta fall att alla ligger i en hög på golvet.

Under samhällslektionen med temat ekonomi var kontentan att ju mer vi handlar desto mer gynnar det konjunkturerna. Tror det var så, dessa ekonomiska begrepp är ju helt åt skogen svåra. Men i alla fall. Ju mer skivor jag köper desto mer gynnar det skivbranchen. Alltså, att jag lånar skivor på biblioteket gynnar det dem inte.

Gårdagens stora upptäckt: Man kan låna skivor på biblioteket!

STUDIEdag

Idag är det studiedag med obehaglig betoning på STUDIE.

Matematik, fysik, kemi. Woho.

(Linnea lägger märke till att inget utropstecken användes efter Uddevall-uttrycket).

Fysik och tragik

Hur dåligt kan ett fysikprov gå?

Svar: Väldigt, väldigt dåligt. Uruselt faktiskt.

(Den som nämner speglar, linser, friktion, krafter, pilar, gravitation och formelboken en gång till... Ni skulle bara våga)

Bergman said it all, enligt Gustaf

Får jag fritid någon gång ska jag lära mig en Beatles-låt på pianot, läsa Twilight och skriva ner noter till Mando Diao's Crystal.

ICA

Jag älskar våra mattelektioner. Idag satt vi och diskuterade olika ICA affärer här i trakten. Två av dem som deltog har föräldrar som äger ett Kvantum eller ett Maxi. Vi snackade om köttcharken, trädgårdsavdelningen, opålitliga svängdörrar och givetvis själv-scanningen.

Ikväll spelar jag på en blåskonsert i indiepoparnas aula. Woho, som man säger i Uddevalla. 

Let's go for riot

När jag av en ren impuls i tisdags för en vecka sedan räckte upp handen på svenska lektionen insåg jag inte riktigt vad jag kunde ställa till med.

Den där handuppräckningen ledde till att jag fick föra protokoll på klassrådet. Jag ångrade mig direkt, men det var inte så jättemycket jag kunde göra åt det. Alltså fick jag sitta och skriva ner alla klagomål på skolmaten, att det är så förbannat kallt och att vi knappt har klockor i klassrummen. Men jag gjorde det. Jag renskrev det där prtokollet på min fritid och lämnade in det dagen efter.

Imorse kom min svensklärare och sa att rektorn var glad att någon tagit det här med klassråden seriöst. Jag blev lite glad och tänkte att det inte var så värst betungande.

Första lektionen var engelska och inne i klassrummet står en människa som jag inte vet vem det är. Jaha, det var tydligen rektorn. En ung, pigg, naiv sak som klättrat på karriärstegen. Hon ville gå igenom klassrådsprotokollet med oss och undrade om vi kom ihåg vad vi egentligen skrivit. (Hjälp).

Vi ville att de skulle rusta upp lokalerna och måla om väggarna. Rektorn gav oss en lång utläggning om att skolans budget var körd i botten och att det inte skulle komma på fråga.

Vi ville ha ost och ketchup i matsalen när vi hade soppa i matsalen. För man blir inte mätt. Rektorn påpekade än en gång att budgeten var åt helvete och att eftersom vi kanske ska betala 1000 kr för skolmaten per termin spelar inte ost någon roll.

De som har franska har två lärare och har blivit lovade att inte få dubbel läxa. De får dubbel läxa ändå. Rektorn sa att vi inte får kritisera lärarna i klassrådsprotokollen. (Här ville jag sjuka genom jorden).

Klassrådsprotokollet som jag skrev resulterade i att rektorn kom till vår klass och hade samtal.

Men. Om vi nu ska betala 1000 spänn för skolmaten. Varför kan vi inte då få ost till? Eller ska skolmaten vara lika hemsk som den redan är nu?

In your face, vad-du-nu-heter. I nästa protokoll gör jag uppror.  


Nej, ingen rubrik

Jag ska försöka få fason på den här bloggen någon gång. Någon regnig dag.

Medeltidens kultur med alla trubadurer och böcker var lätt det tristaste jag någonsin läst. Divina Comedia av Dante Alighieri och Decamerone av Giovanni Boccaccio. Orka.

Skolsköterskan tyckte att jag ska lära mig hantera mig stress. Vilken stress? Hmm...

Sedan har jag kommit på en enkel lösning på vad jag ska göra för eget ESV arbete. Enkelt, jag snor Elins idé. Så jävla klockrent. 

Vi tar på oss skulden

Angående Melodifestivalen igår. Pappa tar på sig ansvaret för att operalåten vann, han röstade på den en gång. Men han påstår också att han röstade utan avsikt att låten skulle vinna och trodde på sin höjd att det var han och en till jävel i Krokom som gillade den.

Aj aj aj

Okej, dagssammanfattning av den 13 mars. Blir lagom kul.

Jag som verkligen skitdåligt inatt. Jag har legat och vridigt och vänt mig inför kemiprovet, drömde om kovalenta bindningar och ångtryck hela natten. När jag vaknade fick jag panik och kom inte ihå ens vad kapitlena handlade om. Jag hade sjukt ont i huvudet och mamma tyckte att "jag lever för hårt". Vilket jag tycker är ganska komiskt, hon menade bara att jag pluggat en massa senaste veckorna.

Provet gick skit och jag vill alrdig mer höra något om jonbindningar, kokpunkter, dipoler och rimfrost.

På idrotten skulle våra lärarkandidater visa en kul sätt att träna konditionen. Fel, det är knappast kul att röra på sig om det inte gäller löpning. I en av dessa staffeter trampade jag snett och ramlade pladask med G på ryggen. Jag vrickade foten och mitt "aj aj aj" fick idrottsläraren att binda om foten, hämta kylklappar, bygga om plintar för att få upp foten i högt läge och hade långa utlägningar om vilka kärl som brustit. Foten blev sakta med säkert blå och djupfryst, vilket gjorde ännu ondare. Kändes som jag överdrev det hela med all den uppståndelsen men nu gör det riktigt ont.

Sedan masade jag mig till musikskolan. Jag och L övade på stycket vi ska spela den 18:e. Min kariärr som musiker började i C4 skolans aula och kommer med all säkerhet sluta där också. Är inte lika begåvad som lillasyrran som ska till Skottland och spal på festival!

L visade i alla fall medlidande och lät mig åka hissen som bara handikappade får ta annars. Var aningen skrajsen att jag skulle få sitta där hela helgen om något gick snett...

Usch, nej. Jag orkar inte kolla stavfel, använd fantasin om ni inte begriper något ord.

Dagen i punktform

Idag har följande hänt:

Jag har äntligen lärt mig hur man gör en indiefrisyr och använder hårspray. Vilket tog sin lilla tid men nu är det fluff som är the new.

Jag har haft min Håkan-tröja på mig.

Pratat med Elin som har blivit kär i Emil Sigfridsson och ska på Peace&Love.

Jag har övertalat mamma och pappa om att jag sköter skolan utmärkt och att en Hives-spelning inte påverkar betygen. Hittat på ett killer-argument mot deras "men det är ju skola dagen efter!"

Blivit 375 kronor fattigare och ligger flera gånger om på minus när det gäller ekonomin.

Pluggat kemi och lärt min allt om interpolära bindningar. Panik panik panik, det är ju på FREDAG!!

Idrottsuppgift

Jag har analyserat mina kostvanor i ämnet som kallar Idrott och Hälsa. Jag har argumenterat för en livstil där jag på höjden tränar en gång i veckan. Jag har dokumeterat vad jag åt igår och det blev 1,5 liter Kiviks apelsindryck, fem kanelbullar, godis, choklad och päronyoghurt.

Jag kanske borde tänka över livstilen i alla fall.

Fy fan

Vartenda vård- och tandläkarmottagning i hela landet har ett akvarium i väntrummet. Jag satt och kollade på ett sånt och läste om Cardigans-Nina i Elle hos tandläkaren. Jag har dragit ut två tänder och det var hemsk. Jag hade föreställt mig själv springande skrikande ut ur tandläkarstolen men det blev tvärt om. Jag fick ett skrattanfall när jag inte kunde prata och inte kände av näsan. Och jag skrattade när jag kom och tänka på alla min klasskompisars kommentarer om "ahh, du kommer se ut som ett dreglande sär!" och inte minst Sabinas don't-miss om att känna på örat. Jag började skratta när jag kände efter om det var något speciellt med örat. Kändes så fruktansvärt komiskt alltihop. Så jag skrattade så tandläkaren fick säga till mig att lugna ner mig.
 
Jag tror aldrig bedövningen kommer släppa. Det känns som jag fått en rejäl Botox-injektion. Eller fått en rejäl snyting. Eller möjligen som en kringvandrande cirkus med mina uppsvullna kinder. Det är hemskt. Jag som hade så förbannat mycket att plugga till, det går inte. Sammtidigt som mina körkompisar sitter och äter tårta för att de sjöng fint i lördags.

Sedan är mitt studiebidrag slut. 10 mars. Men jag har ju bara köpt en jacka som jag prutade ner till 250 kr. Och ett par byxor. Och betalat tillbaka skulder till pappa och A. Och bowlat. Och ätit på Rosegarden. Suck.

  


Du måste va' sjuk, sjuk, sjuk, sjuk

Idag har jag varit hemma från skolan. På grund av något så unikt som "ojämn kroppstemperatur". Men ena sekunden var jag jättevarm och trodde jag hade feber och andra minuten frös jag och visste inte var jag skulle ta vägen. För hela vårt hus är nämligen jättekallt eftersom vi har luftvärmepump. Borde heta luftkallpump, rekommenderas inte!

Men jag tror min "ojämn kroppstemperatur" beror på att jag tillbringade 3,5 timmar i T-Shirt i en kall kyrka igår. Att sjunga opera är inte hälsosamt, var så säker. Mamma tyckte i alla fall jag skulle vara hemma, men jag misstänker att det har en del att göra med att hon tycker han som ta emot sjuksamtalen är så himla "pigg". Hon vill att jag ska ta reda på vem han är, vilket jag inte tänker göra. Men det är ändå ganska facinerande med folk som är pigga halv åtta på morgonen.

Dagen har jag tillbringat åt kemi. Ärligt talat fattar jag ingenting och jag hade tydligen missuppfattat det här med polära och opoära bindningar.

Sedan får jag psykbryt på att min Det Är Så Jag Säger Det-skiva är försvunnen. Det är nog det värsta.

Magiskt, men tragiskt

Idag är det Internationella Kvinnodagen. Tack vare det kom jag på vad jag ska göra i mitt ESV arbete på temat "maligt och kvinnligt i populärkultur". Men jag har inte ritkigt kommit överfund med vad "populärkultur" är.

Men inte minst, det är ett år sedan jag såg Mando Diao i Lund för första gången. Efter övertalningsförsök att få med mamma till Stockholm, Göteborg, Malmö, Gotland, lite fler svenska städer och till och med Hamburg. Min första rockkonsert, dagen då Elin bokstavligen pekade ut Adam Tensta och jag fick ett tuggummi i håret.

Det firades med 3,5 timmar i en kall kyrka. Men jag har bara mig själv att skylla, tar jag inget mer än T-Shirt får jag skylla mig själv. Sjöng vi fint skulle vi få tårta på tisdag. Vi var nio stycken som skulle sjunga opera och överrösta en stråkkvartett. Det blev bra fast ingen kunde det, men jag får ingen tårta för jag ska dra ut två tänder på tisdag.

Jag håller på att bli sjuk. Så antingen går jag och lägger mig eller äter less-fat chips till Beck på 4:an med övriga familjen.

Håkan Hellström, Malmö 28/2

Det är en vecka sedan idag. Håkan Hellström i Malmö den 28 februari. Då Kristianstads svar på Filip och Fredrik (alltså jag och Elin) trotsade de sammets blåa stolsraderna och dansade, dansade, dansade.

Jag och Elin tog tåget till Malmö runt halv fem. Vi fick byta tåg i Hässleholm, vilket jag fick panik inför. Personalen på Skånetrafikens tåg bord gå charmkurs istället för ett surt "men jag kan inte säga till vartenda passagerare vilket tåg de ska byta till för det ropar jag ut sedan!!". Okej, men gör det då. Väl i Malmö fick jag panik igen för det visade sig att bussen om gick mot Konserthuset gick via Rosengård. Elin försökte pruta på en taxi och höll på att bli överkörd av en buss. Det löste sig tillslut, vi fick ta bussen. Konserthuset var jättefint och fyllt med människor i randiga tröjor, hattar och Håkan-tröjor. Jag hade också hatt och min randiga tröja. Förvånande nog var det faktiskt mest par i 30-årsåldern kändes det som, vi skrikande first-row-teenagers var inte i majoritet. Men det var verkligen folk i alla åldrar. Våra platser var riktigt bra fast de var i kanten på fjärde raden. Håkan kom ut på scen 20.35, rev av Jag Har Varit I Alla Städer. I andra låten ställde sig alla upp och det var dans, dans, dans. Eller alla gungade och klappade med i takt. Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg var magisk. Håkan höll ett vackert mellansnack och att följa sina drömmar och om Melodifestivalen. När de spelade För Sent För Edelweiss bara brast det, jag började gråta. Herregud, jag som aldrig trodde jag skulle stå och gråta på en konsert. Grät inte så mycket dock. Inte så sjukt mycket som i Nu Kan Du Få Mig Så Lätt, då blev det för mycket känslor och lite för fint. Jag vet inte om jag bara inbillade mig men jag tror Håkan såg det. Ni vet han brukar ju stå och speja ut i publiken och hälsa och tacka. Men jag är ganska säker på att han såg mig. Jag ville inte att det skulle ta slut men det tog slut. Han stannade kvar efteråt och skrev autografer till dem som ville ha. Jag fick min biljett signerad. Han sa "vilken fin hatt du har!" och jag svävade på moln. Jag fick en kram. Jag dog. Jag tog världens finaste bild på honom med en ros i handen med min skitdåliga kamera som bara annars tar suddiga bilder.

Han tyckte mig hatt var fin. Vad otroligt glad jag blev. Han gillade min konserthatt.

Håkan är verkligen magiskt. Att han får igång en sittande publik på 1000 personer utan förband är helt unikt. Han fick mig att börja gråta och känna mig som 14 år igen.

Det som var lite tråkigt var vakterna som gång på gång sprang runt och sa till folk att man inte fick ta kort. Blev irriterande till slut. Speciellt eftersom en annan man sagt att det gick bra men utan blixt. Alla de som sprang fram till scenen och täckte sikten för de som ville sitta ner? Nähe, det gick bra! Håkan spelade inte Magiskt, Men Tragiskt och inte Uppsnärjd I Det Blå heller. Dom Kommer Kliva På Dig var helt magnifik.
 
Det var helt vansinnigt. Håkan är alltid bra, om det var bästa konsten vet jag inte. Annorlunda att "sitta" ner på en konsert, det går ju inte.

Men jag har kramat Håkan. Jag har fått hans autograf. Han tyckte mig hatt var fin. Jag har gråtit till För Sent För Edelweiss.

Det är All-Time-High.


Ångerst

Helt allvarligt tror jag inte detta är någon idé egentligen. All denna förbannade tid som går åt att sitta framför datorn är bara bortkastad. Jag får ångerst för varje minut jag sitter framför den här dumburken, det finns både viktigare och roligare saker att ägna sitt liv åt.

Min paus kändes välbehövd. Och innebär eventuellt att jag lägger ner för gått. Den här bloggen, sluta läsa om andras liv och kolla nya turnéedatum på olika bandsidor.

Frågan är bara vad jag ska göra istället, för det är frågan som återstår. Jag vill lära mig rita. Spela piano och gitarr riktigt och inte bara detta eviga meningslösa plinkande. Lära mig laga mat. Hjälpa till mera hemma, för det ger mig dåligt samvete om något. Läsa massa böcker. Kolla på filmer jag aldrig sett. Plugga och få bra betyg. Umgås med Elin och vännerna. Gå på konserter ibland. Lyssna på Håkan. Leka med mina syskon.

Jag skulle kunna ha tid med lite av det där, om det inte vore för datorn. Skulle det inte vara för att den används av hela familjen skulle den varit utllagd på Blocket eller Tradera för länge sedan.

Jag har utlovat ett inlägg om hur magisk Håkan var. Sedan får vi se hur det bli med det här bloggandet.

The return of Karin Nilsson

Jag har klarat det.

En vecka utan att sitta vid datorn orsakade en hel del abstinens och jag har sneglat på det här tekniska åbäket varje gång jag gått mellan TV:n och mitt rum. Vilket är många gånger. Men det blev en hel del tid över. Jag har i princip pluggat fem timmar om dagen, gymnasiet är ett heltidsjobb. Numera kan jag allt om monsuner, passadvindar, vändkretsöknar och högtryck. Inte allt om regn dock, glömde öva på det och där rök tre poäng all världens väg. Jag kan allt om resulterande krafter, friktionskrafter, speglar, linser, brytningsindex och massa formler. Newtons lagar dödar, bara så ni vet. Känns som hjärnan dör lite till för vara kraftpil man ritar. Fast under provet kändes det verkligen märkligt att förstå vad det är man gör, det är ju trots allt fysik.

Nog med svammel. Jag har haft två viktiga prov och varit Uppsnärjd i Det Blå hela veckan. Berättar om Håkan imorgon, tror jag kan ha samlat mig tills dess.

Tack för ert tålamod.


RSS 2.0