IG-varning

Min klass är helt jävla underbar i en del avseenden.

Vi disskuterade skriftliga delen av nationella provet i engelska. Jag skrev om Mando Diao-konserten och att jag lite förmåner för det "jobb" jag gjort där och om mitt databeroende, men till svar fick jag "men då höll du ju inte dig till ämnet!".

Jag tackar för den. Vår engelskalärare har sagt att om man inte håller sig till ämnet får man IG, och hon var så allvarlig en gravid kvinna kan vara i nionde månaden. Icke Godkänd.

Jag riskerar alltså Underkänt på ett nationellt prov som har stor vikt för hela betyget. Bra uppsatser börjar inte med "when I sit by the computer I usually...". Jag försökte göra en snygg inledning och göra det intressant. Jag börjar faktiskt tvivla och fundera själv, för jag kunde kanske följt instruktionerna nogrannare...

Tack till Skolverket och mina söta klasskamrater. Alltid kul när ni uppmuntrar.

Lena ville ifrån kranarna och indieklubbarna

Igår var min pappa i Gee-Bee-Gee-sol och föreläste i Frihamnen. Om vad har jag ingen anning om, jag frågade bara om han hade sett Håkan och hur mycket tågbiljetterna kostade.

Helt sjukt. Biljetter man inte kan boka om är mycket billigare. Göteborg-Hässleholm 99 och 149 kr tur och retur. Med X2000 som tar två timmar. Vuxenbiljett. Jag blev helt chockad.

Han hade inte sett Håkan, tyvärr. Han medgav dock att han inte vet hur han ser ut.

Luften bor i mina steg

Jag har blivit beroende av Spotify. Jag har blivit beroende av Håkans fyra låter på Luften Bor i Mina Steg.

Vi ska sjunga Äntligen På Väg i kören. Den ligger i min pärm under "H" som i Håkan.

Dagens Ris

Detta blir inte en sammanfattning av Mando-Diao konserten som jag utlovat. I alla fall, jag träffade på en verkligen girig och ond människa.

Efter konserten när jag och Elin pustade ut vid kravallstaketet höll folk att göra ordning på scen och städade undan söndriga plastmuggar och packade ihop sladdar. En vakt hade fått tag i ett plektrum som han stod framför några tjejer i min ålder. Titta, men inte röra. Tjejerna skrek, de ville han Gustafs plekrtum som han hållt i. Vakten bara skrattar och tillslut säger han "nej, jag behåller det själv!" och stoppar det i egen ficka.

Väldigt fult gjort, jag gissar att han inte ens vet vem Gustaf är i bandet. Istället för att den där lilla plastbiten hamnar på hedersplatsen i något flickrum hamnar det i hans ficka.

Jag hoppas han glömmer bort den så den fastnar i hans tvättmaskin. Girighet straffar sig som allt annat.

(Tycker det var synd att vakterna inte hade reflexvästar, men likadana mössor var i alla fall sött).


Aj aj aj...

Jag har en klasskompis som nu sagt till mig två gånger att hon tycker mina tänder har blivit rakare.

Jag har haft tandställningen i lite mer än en vecka! Fast så ont det gjort måste de ha flyttat på sig lite.

(Jag börjar gilla den faktiskt, förrutom på Elin-Samuel-Karin-bilden där vi asgarvar för en kille hällde ut sin Ramlösa på marken... Kanske ska ha munnen stängd i alla fall).

Jag förlänger mina steg

Tisdagmorgnarna för min del är ett långt lidande. Ungefär som bildlektionerna i nian, fast man är trött på köpet.

Min biologilärare har nämligen en speciell pedagogik. Ju fler konstiga saker hon säger desto mer tror hon vi kommer ihåg. Idag berättade om när hon stod på en rastplats vid Arkelstorp och skrek för hon hade hittat en unik sorts lagrad lera. Och om hur hon får hära om det av hennes kolleger som undervisar i svenska.

Sedan tittade vi på diabilder. Jo, ni läste rätt. Diabilder på klipphällar. Diabilder med en knastrande röst i bakrunden som låter vara från 40-talet. Jag brukar vanligen tycker film är drygt att kolla på, men när inte ens bilderna rör på sig blir det olidligt.

Jag och samhällsboken har denna vecka ett intensivt förhållande. Hoppas ni står ut.

Kvalitetstid, som man säger i Lund

En sak tycker jag är ganska roande.

Jag skämtade med min mamma och sa att hon måste se min nya Håkan DVD. Istället för att klaga på att Håkan sjunger falskt eller pladdra på om Hurricane Gilbert fick jag ett "ja, det gör vi" till svar och hon ville verkligen se när det flyger såpbubblor över hela Lisebergshallen. Fick tillslut förklara att jag inte hinner för jag har samhällsprov på torsdag. Då tyckte hon jag var tråkig.

Jag tror någon vill ha kvalitetstid. Men mamma, 18 september blir jättebra för min del. Så kan vi se Håkan och jag kan visa vem i bandet som är Hurricane Gilbert (han är fortfarande inte Håkans bortsprungna katt).  

Som man säger på Åsen

Elin och jag brukar ha telefonkonferens på söndagkvällarna för att klaga på lektioner vi inte vill gå på, prata om musik och konstatera att alla som handlar onödigt mycket Treo och Alvedon på Apoteket är idioter.

Idag lät det bland annan så här:

Jag: Men din pappa måste ha varit ganska ung när han fick Viktor (Elins storebror)?
Elin: Ja, han hade ju nästan kunnat blogga om det.

Då satt jag och vred mig av skratt. Precis som när hon drog hela dialogen hon kör med folk som inte kan dra kortet på rätt håll när de ska betala och berättade att hon ska trycka upp örngott med bilden på henne och Gustaf.

Roligare kan man inte ha en söndag kväll.

Abbey Road

Visst skulle man med lite fantasi kunna tro att detta är Abbey Road?



Absolut inte. Mitt ESV-arbete kommer bli en katastrof och Lennon vänder sig i graven när han får veta hur jag vanhedrat deras fina skivomslag med en bild av ett fult övergångsställe vid Region Skåne.

Du och jag, Joakim

In the words of Thåström: Kärlek är för dom.

Så sant. Men nu är jag glad för jag har hittat skolkatalogen från när jag gick i 7:an. Som jag letat. Syrran hade gömt den.

Nu ska det ritas hjärtan i den.

Växjö och brända mandlar

Hela min familj var i Växjö idag förrutom jag som övande på musikskolan med gamla ensamblen. Efter upprepade försök att få med mig gav de upp, men efter rapport från syrran om "attdet fanns många popsnören där" ångrade jag miglite grann.

Det var otroligt mycket folk i stan idag. Det var både långlördag, modevisning och det stod en kille med brända mandlar utanför Nordea. Elin är visserligen tveksam till konceptet med att äta brända nötter men det verkar inte resten av Kristianstadsborna vara.

Dessutom har min bror köpt en Rubiks kub eller vad den heter, så nu är jag sysselsatt en tid framöver. Han är övertygad om att jag inte kommer klara det, men jag kan. Tror jag.

Min syster hälsar att hon köpte två böcker i Lund. Liv och Lovisa och En plats de kallar Lyckan. För er som undrade. 


Stan har feber ikväääll

Jag kommer alltid hem med en påse från Skivlagret, konstigt nog. Idag hände det igen. Denna gången med Håkans DVD Explodera Bateria! med en spelning från Lisebergshallen 2002. Helt underbar är den, kände att jag behövde en dos Håkan efter allt med Mando Diao-spelningen.

Förrutom en fin video till Kom Igen Lena! och lika fina klipp på en badande Håkan fastnade jag för ett citat:

"Det är 18 verser på Möte i Monsunen. Den kunde jag sjunga redan när jag var 17 år."

Jag blev helt full i skratt. Elin kan den också, hon sjöng den för mig både i lördags och i torsdags när vi väntade på Mando Diao. Hon är bara 16.

Men hennes version är ganska svårslagen. Bara så du vet, Håkan.

Uppdatering

Kära läsare!

Ni ska få en rapport om Mando Diao-spelningen när jag inte har ont i nacken, benen, bröstkorgen och hela kroppen samt har sovit ut och duschat.

Vi hörs då, fina människor.

Och jag dansade när jag var 16

Det har sagt många gånger men man kan inte låta bli att påpeka det ännu en gång. För säkerhetens skull så ingen missar detta.

1 dag kvar. En ynka dag tills jag och Elin får se Mando Diao igen.

(Förresten. Ursäkt till Sabina för jag smet från vår planerade lunch i skolan idag... När jag kom dit på morgonen visade det sig att vår lärare sagt att "han kunde bli lite sen eftersom han åkte tåg och då är det frivlilligt att komma till lektionen eftersom vi har resurseftermiddag nu igen. Eftersom han inte får ge oss ledigt egentligen drar han sådana här ordramsor. Hur luddigt är inte det?)

Klassråd

Idag sa min svenskalärare en kul sak till mig. "Karin, du är så rolig hela tiden". Jovisst, mina skämt är lite bättre på svenskalektionerna. Dock misstänker jag starkt att detta bara var i smickrande syfte, eftersom jag tio minuter senare åkte på att skriva klassrådsprotokoll igen.

Kära läsare, ni vet hur det slutade förra gången.


Musik

Idag i musiksalen hittade jag en onatruligt musikalisk människa som lärt sig soundtracket till Twilight med hjälp av gehör. Herregud. Det finns inte, men hon kunde spela. En annan har suttit och övat in vartenda förbannad not på de där fyra papperna.

Mitt när vi sedan än en gång sjöng Per Gessle frågade en tjej mig om jag också sökt in till Idol. Herregud igen. Jag blev så paff så jag fick bara fran ett "nähh... eller... nja... hmm... har aldrig tänkt tanken...". Ofta.

Jag säger det igen. Jag sjunger endast i provocerande syfte. 

Upp och hoppa!

Mamma sa precis att det kommer hantverkare klockan 07.15 imorgon och ska kolla på mitt fönster, så då ska jag vara uppe och påklädd.

Eller hur. Jag går inte upp förrän halv åtta och hantverkare brukar ju komma i tid.

Dravel och Abbey Road

Idag kom min klasskompis L fram till mig och sa att mina tänder blivit rakare. Låter mycket dumt med tanke på att jag haft den i fem dagar, men så ont som det gjort måste någon tand ha flyttat på sig.

Dock gör det inte så ont. Förrutom att jag har två ståltrådar ut i kinden.

Efter skolan var jag och letade efter Kristianstads Abbey Road till mitt ESV-arbete. Kom fram till att det ligger precis där jag klipper mig. 

Fotnoter och källförteckningar

Det är intressant hur mycket annat på datorn man kan hitta på medan man skriver en uppsats om Agatha Christie.

Den som kom på systemet med löpande källförteckning ska för övrigt straffas hårt.

Öppet brev till Björn Dixgård

Hej Björn!

Jag har otaliga gånger försökt mig på att spela Ochrasy. Men det går inte. Jag får ont i fingrarna efter introt och håller på att bryta fingrarna i refrängen.

Hur gör du?

Kram Karin

(PS. Du kan svara på min Myspace om du vill, jag skickar Friend-request DS.)

ESV-uppgift

Okej.

Jag behöver hjälp. Min ESV-uppgift. Eftersom jag är totalt insnöad på Mando Diao och Håkan känner jag inte till så mycket mer skivor.

Jag hade tänkt göra om skivomslag, eller rättare sagt inspireras av dem och göra om. Uppgiften är "manligt/kvinnligt i populärkultur" och skivomslagen får stå för populärkulturen.

Nu vet ni det. Sabina, du får inte sno idéen, då blir jag arg.

Någon som har förslag på skivomslag jag kan använda? Har just nu Abbey Road och What's The Story Morning Glory i tankarna. Ska gärna gå i linje med dem, album som är ganska kända och som betytt något för musikbranchen. Bara för att folk ska känna igen det. Så inte Markus Krunegårds senaste till exempel.

Funderade lite på Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg, men jag vet inte vad jag ska få in manligt/kvinnligt där.

Funderingar, någon?

(Ja, jag är desperat.)

Planering

Planeringen för den här helgen ser ut följande:

Indie- och nördhäng på Åsen med Elin. Vi om några behöver bli peppa inför torsdag.

Löpning med pappa. Motionen ska vara på topp på torsdag.

Gräva ner mig bland lågkonjunkturer, högkonjunkturer och valutakurser. För gör man inget på några veckor är man körd.

EVS-uppgiften som legat i det undermedvetna behöver få ett snabbt slut. Snarast, jag får psykiska problem av det här även om jag gillar estetik mer är konjunktursdiagram.

Trauma

Ärligt talat. Gyllene Tiders "Ljudet av ett annat hjärta" ger mig dödsångerst. Även om jag hörde den första gången i tisdags.

"Hej, jag vill se dig. Hej jag vill höra deeej!"

Usch Per Gessle, sluta. Sluta, sluta, sluta.

Faller en faller alla

Jag måste bara skiva en sak till förresten.

Jag gjorde en sådan där klassiker imorse. Kändes som jag var Fillippa Bark i Centralskolan. Och nej, jag fick inte springa efter bussen nu igen och blev inte utskrattad av någon munter busschaufför.

Jag cyklar till skolan. Vilket just var problemet imorse. Jag fastnade vid pianot, glömde cykla iväg och när jag skulle parkera på mitt specialställe som jag uttnyttjar vid försening var det fullt. Jag försökte knöka in cykeln intill väggen, men marken sluttade så mycket att jag fick inte den att stå kvar. Gympapåsen fastnade i hjulet i all stress och min cykel välte på en annan. Fick upp båda cyklarna men min ramlade igen och den berömda dominoeffekten var ett faktum. Det är fantastiskt att man kan fälla åtta cyklar på två sekunder. Och bli utskrattad av hela SMNV3-klassen.

Mycket lyckat.

Fredagen... någonting 2009

Får inte. Får inte.

(Det ligger en öppnad Polly-påse tio centimeter ifrån mig, tillhörande något av syskonen skulle jag gissa på)

Ingen har faktiskt kommit fram till mig frågat om jag fått tandställning, till min stora lättnad. Skönt att gå i en klass där man själv står för de dumma frågorna. En del har faktiskt sagt (trovärdigt bör kanske tilläggas) att jag passar i den. Vilket jag inte tror ett dugg på. E tyckte min hy till och med fått en ny lyster, men det berode med på att jag snodde syrrans puder imorse...

Jag vet inte vad jag ska mer säga om idag. Det har varit hopprep, planer för syklubb, test av nationella prov i matematik, bortvända blickar och sökande efter Sabina som verkar ha gått under jorden. 

Dock  fick jag släpa cykeln in till stan från skolan eftersom jag snackade med Elin och jag kan inte snacka i mobilen samtidigt. Jag fick panik-SMS vilket brukar uppföljas med samtal alternativt psykisk vård och nu var det nog på tal om det senare. Emil Sigfridsson, en lokal begåvning som Elin just nu är lite väll facinerad över skulle hålla nått event om hälsa och kost eller sjunga nått på Stora eller Lilla torg. Jag hörde inte den biten eftersom folk körde som dårar. Men eftesom hon jobbar får jag antagligen rycka ut och samla autografer och fråga om kort. Kändiskåta som vi är.

Protestpåskris

Jag och mamma har i år ett protestpåskris. Vi satte inte i några fjädrar för vi är emot levandeplockat dun. Saken är bara dom att vi har fjädrarna någonstans, och eftersom vi inte köper några nya skulle det i och för sig inte göra någon skada att sätta upp de gamla. Men det är tanken som räknas.

Jag vet lite papperstranor istället. Det blev såhär:


Frågor och svar

Hur enerverande kan det vara när ett daimchoklad ligger på soffbordet tio meter ifrån dig och du kan inte tugga?
Svar: Det kan vara jätteenerverande.

Tillslut krossade jag daimen och la den på en tallrik med glass och varma hallon. Jag ger mig inte. Det gick och äta tillslut. Jag tröttnade på lättyoghurt med medelhavssmak ganska fort.

Hur påfrestande kan det vara när dina syskon smyger på dig för att få se din nya tandsällning?
Svar: Det kan vara jättepåfrestande.

Jag vägrar nämligen öppna munnen och de två har gjort det till en sport att få se den först.

Hmm...

Jag kom precis på en sak. Jag har inte sett en enda musikvideo eller hört en enda av B-sidorna med Håkan Hellström.

Märkligt.

Is This The End

Tandställningen är insatt. Jag tänker inte gå ut närmsta tiden, bara så ni vet.

Som tröst cyklade jag in till stan och hyrde film på Hemmakväll och köpte yoghurt.

Så nu ska jag kolla på film, sy på min kjol, göra massa tråkigt skolarbete och sitta vid pianot. Eller ligga i sängen och lyssna på spår 5 på Miss Li's nya skiva och tycka synd om mig själv. Låter lockande båda två.

Jag tror det blir pianot. Bättre terapi finns inte bortsett från Håkan.


Trubbel

Teknikgeniet Karin har skaffat Spotify och lyssnar på Trubbel och Visa Vid Vid Vindens Ängar med freakin' Håkan Hellström.

Dagens katastrof

Samtal just innan jag börjar göra bort mig i 1,5 timmar:

Jag: - Men det här nya, Spotify, är det bra?
Musiklärare L: - Ja, vänta lite... Säg en artist!
J: - Ähh... Håkan Hellström?
(L knappar in Håkan Hellström i ett sökfönster och sätter på Här Kommer Lyckan För hunder som oss samtidigt som jag blir aningen hysterisk. Min Det Är Så Jag Säger Det är borta!!)


Efter skolan sjöng jag Green Day och Gyllene Tider, vilket jag nu inser kommer att bli ett trauma för livet. Det var ingen kör idag, men jag hängde ändå i musiksalen för jag gillar att hänga där. Emsambleeleverna spelade igenom låtarna till avslutningen och jag tyckte att det var lika bra och lyssna in mig eftersom jag inte ens hört det vi ska sjunga. Så insnöad är jag i Mitt Gullbergs Paradis. Elin och Sabina som följt de senaste veckornas tumult kan lista ut vem som också var där. Det spelades och så blev jag tvingad att sjunga. Själv. I mikrofon. Låtar som jag aldrig hört. Helt själv. Jag behöver inte nämna att jag inte sjunger bra. Det säger jag med självinsikt, inte dåligt självförtroende. Det var hemskt. Mikrofonen fungerade inte först och man känner sig du när man sjunger i mikrofoner som inte fungerar.

Efter detta ska jag ha krissnack på fredag med L. Om jag lever då. Den där tandställningen sätts in imorgon kl. 11.00 lokal tid och jag tänker inte visa mig ute de närmsta två åren.

Dessutom måste jag skaffa Spotify så jag kan lyssna på spellistan som musikläraren snickrat ihop så jag inte upprepar det här nästa vecka igen. Eller just det, jag skulle inte gå ut mer. Tur.


Önskelista

Just nu önskar jag tre saker.

1. Att Elin kommer hem istället för att fälla tyskar i skidbackarna nere i Österrike. Det är ingen som snackar om Emil Sigfridsson, klagar på sin klass och på tjatiga människor på Apoteket.

2. Att jag kan ta det lungt imorgon och sy, spela piano och leka med min lillebror som jag gjort de senaste dagarna utan att tänka på skolan. Kvalitetstid önskas.

3. Att det inte är Mando Diao så snart, det är nästan roligast dagarna innan när allt fortfarande finns kvar.

Oj, vad fel man kan ha

Igår anklagade min syster mig för att bara lyssna på Håkan för att "jag vill ha en cool image". Att jag varje kväll sitter och plågar mig igenom Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg, Ett Kolikbarns Bekännelser och Nått Gammalt, Nått Nytt, Nått Lånat, Nått Blått för att jag ska lyssna på honom. Eller hur, det var något av det fånigaste jag hört.


Undrar egentligen vad man vill skapa för image när iPoden är fylld med filmteman från bland annat Twilight, Celine Dion, ABBA och massa amerikanska okända hårdrocksband.


Jag bara undrar.


Öppet brev till Miss Li

Hej söta Linda (eller Müsli som min bror kallar dig)!

Jag vill be om ursäkt för en sak. Jag var inte på din konsert igår på Konserthuset även om du gjort dig besväret att ta dig hit. Jag har också spelat där. Enda stället där vi har fått en egen ljudtekniker och det var då uttrycket 30 sekunders-soundcheck myntades. Skillnaden är kanske att din publik hade betalat för att se dig, vår hade inget val.

I alla fall. Jag hade jättegärna velat se dig men jag satt fast i en dryg släktmiddag och disskuterade förtidspensionerade grannar och ohälsosam motion. Men eftersom jag fick dåligt samvete gick jag och köpte din skiva och pratade om dig med han i kassan på Skivlagret. Han sa att du var grym live och pratade om din Siesta!-spelning för ett antal år sedan.

Jag kommer nästa gång, jag lovar.

Kram
Karin

Pysseldag

För er som är nyfikna ska jag skriva lite om vad jag gjorde igår.

Det är faktiskt kul att sy. Bortsett från att instruktionerna är på franska eller i bästa fall obegriplig engelska och att klippa ut delarna i smörpapper. Men sedan är det roligt.

Min, faktiskt egendesignad, blev såhär:



Den passar perfekt och blev mycket snyggare än vad jag hade hoppas på. Sådana här blir det garanterat fler av!

Sedan pysslade jag lite och snyggade till en trist anteckningsbock som jag haft liggande på skrivbordet. Det blev såhär fint:



Bild på mig och Elin på first-row, lite Håkan, lite Mando Diao, lite bokmärken och lite frimärken som annrs bara ligger och skräpar.

Sedan var jag på ICA med mamma och min bror. Alla som var utklädda till påskkärringar fick godispåsar så jag stack inte ut i min hatt alls. Så kom min stämapparat och syster hem från Skottland. Man kan köpa med sig väldigt mycket saker på fyra dagar och ta väldigt många kort. Edinburgh verkar hursomhelst mysigt.

Dagens fråga

Kan ens bror ta sönder E-strängen på ens helt nysträngade gitarr som man inte ens fick provspela?

Svar: Ja, det kan han.

Man syr i SP1 och även här

Igår bestämmde jag mig för att glömma allt vad uppsatser och prov heter för att bara ha kul och göra saker som jag tänkt göra länge.

Ett utmärkt exempel är kjolen jag tänkte sy på höstlovet. Det är nästen klar nu. Det ska bara rynkas och dekoreras och så är den klar. Har köpt ett vårfint tyg till nu men det var för kort, så mamma ska köpa en halvmeter till.

Sådana här dagar vill jag ha fler av. Tack Sabina för insperationen att sätta igång med syandet.

(Skulle gärna lägga upp bild på min syhörna som jag upprättat här uppe i TV-rummet, men som mina andra ägodelar är dom i Skottland med min syster).

Komplimang?

Igår var tredje gången på kort tid jag fick kommentaren "Karin, du är som ett litet barn!".

Jag tänker inte kommentera det.

Min hatt



Svart hatt, HM 98 kr
Signerad Mando Diao-plansch, ovärderlig


Efter detta inlägg kan jag kalla mig modebloggare. Någon undrade var jag köpt hatten, Småbloggskommentatorn vill ha fler bilder och jag skryter gärna om att Håkan Hellström också tyckte den är fin.

Men ni kan vara lugna. Jag kommer fortfarande skriva om mina usla resultat på fysikproven och ge kyliga och sarkastiska inlägg i massor. Detta är mest för variationens skull.
 


Mitt piano

Idag har varit en mycket bra dag.

Pianot blev stämt och är numera en fröjd för örat. Mycket riktigt, pianostämmaren höll med om att det lät förjävligt försty. Dock träffade han rätt på att det är från 50-talet och sa att det håller mycket hög kvalitet.

Sedan har min supermamma bytt strängar på min gitarr. Något som hon aldrig gjort men tyckte att hon kunde lika bra som alla andra. Där sparade vi 150 kr och det blev snyggare än vad de på Musikbörsen någonsin skulle kunna göra.

Dock återstår ett problem. Nya strängar innebär stort behov av stämmning. Visade sig att lillasyrran snott med båda två och därför är de just nu i Edinburgh. I SKOTTLAND!

Fick därimot kul SMS från henne: "Ja, jag har tagit båda. Du kan bli arg på mig när jag kommer hem för det funkar inte genom mobilen..."

Bloggtorka

Jag står lite och väger mellan vad jag ska skriva om. Till exempel om jag ska skriva om hur nojig jag är när folk inte svarar på mina SMS, om att mitt piano blir stämt imorgon eller om hur sjukt mycket skolarbete jag har att göra.

Nej, jag avaktar. Det lär bli samma tista meningar jag brukar skiva och därför skonar jag er för idag.

(Jag kunde visserligen lägga upp bilder på vad jag har på mig, på vad jag har ätit eller annonsera en tävling där ni ska länka mig men det gör alla andra)

Stavvfel

En sak tycker jag är konstig.

När man läser andras bloggar hittar man aldrig irriterande stavfel. När jag därimot läser gamla inlägg som jag själv skrivit hittat jag hur många felstavade, irriterande ord som helst.

Jag tänker inte ändra mig

En del människor tänker inte på att saker de säger sårar. Det gjorde i synnerhet inte min svensklärare som kom fram till mig och sa att hon tycker jag "är förvirrad och borde bli mer uppmärksam på min omgivning". Jag vet inte varför hon sa det där sista. Men när jag frågade handlade det inte om personer. Aningen förvirrad är jag ibland, men jag har ändå koll på saker och ting. Särskilt sånt man ska ha koll på.


Men när människan kommer fram och säger till mig detta måste hon ju uppleva mitt förvirrade jag som ett problem. Varför skulle man annars riskera såra någon annan?


Gunilla, du har rätt. Jag är inte uppmärksam på min omgivning. Bara för någon månad sedan kom jag underfund med att det ligger en kinarestaurang ovanför Resecentrum. Jag sorterar bort det som är oviktigt och fokuserar på det som verkligen betyder något för mig. Jag lägger inte onödig energi på att gå runt och snacka skit om folk, jag går inte runt och ogillar folk beroende på hur de är eller beter sig och jag är i övrigt väldigt tolerant med det mesta. Jag blir sällan sur, jag blir sällan arg men bara för det är jag inte konflikträdd och känslokall. Jag snarare väljer mina strider. Ödsla energi på sånt som ändå inte betyder något är bara dumt.


Tro dock inte att jag är perfekt. Det är jag inte, långt ifrån. Det finns ett fåtal människor jag hatar och ibland bli jag avundsjuk. Men det är allt.

Låt mig få göra så, jag struntar i omgivningen.


Wollie Bollie

Min lillasyster sitter just nu på planet mellan London och Edinburgh.

Därfär tog jag och min bror tillfället i akt för vad man i Lund kallar kvalitetstid. Vi har varit på bio och sett Kenny Begins och insett hur sjukt dålig humor vi har samt att 13.15 inte är en allt för attraktiv tid. Vi var faktiskt själva i biografen bortsett från en kille längst bak som ockuperat backre raden.

Junkies on the TV

Vi som vanligtvis har SVT1 och 2, 4:an, 6:an och Barnkanalen har plötsligt en massa kanaler. Vi har tittat på Americas Funniest Homevideos och planerar se alla de där TV-programen som vi annar bara hör talas om. Vi har sett på TV4 Fakta och ända till högstadiet trodde jag Desperate Housewifes var en dokusåpa.

Förra gången detta hände blev vi minst sagt chockade. Den enda lösningen vi kunde komma på var att vår granne hade kopllat alla hans rymdlika tefat fel så vi fick hans kanaler.


Musik

Jag älskar The Last Shadow Puppets senaste skiva, The Age Of The Understatement.

Det är något visst med fioler.

Träffat formtoppen

Idrott över huvud taget har aldrig varit min grej. Speciellt inte skolgymnastiken då klassens machoklillar alltid har bollen (alltid, alltid bollsporter) och skrikit "man va fan, Karin!" så fort man gjort något litet som kan kallas försök.

Men igår träffade jag formtoppen. 9 mål. I innebandy. Första målet var en chock och jag förstod inte att bollen gick in även om det var så gott som öppet mål. Men jag petade in dem en efter en och vi vann hela turneringen.

Kanske inte så konstigt. Jag lyfter 5 kg i bänkpress. (I torsdags, samtidigt som jag blev utskrattad av killarna i klassen och konstaterade att jag aldrig i hela mitt liv ska äga ett gymkort).

För er som undrar: 5 kg är inte mycket.


Musikskolans trappor, film och sommartid

Följande inlägg är helt oplannerat och Beatlespojkar och Edelweiss garanterar inte att innehållet håller den höga kvalité som annars utlovas.

Jag ska be om ett handikappintyg på Musikskolan så jag får använda deras hiss på fredagarna. För jag orkar inte släpa upp båda mina blytunga väskor tre våningar längre. Det tar knäcken på mig, efter en skolvecka är de där stentrapporna det ultimata kraftprovet. Efter det var man åtminstone att man lever och kanske borde träna upp konditionen.

Det är påsklov och jag är lite smått oroad att jag ska bli knäpp av att inte träffa alla fina människor på min skolan på en vecka. Och Elin har övergett mig för snygga skidguider i Österrike. Zell Am Zee är fint. Därför gick jag till Videomix, eller Hemmakväll som de som hänger med i svängarna säger, och tänkte hyra något snyftande drama om kärlek. Hittade A Walk To Remember som alla säger är så himla bra. Dessutom fick man kexchoklad för 1 kr om man hyrde valfri film. Det blev godis för trettio spänn igen. Desto färggladare, desto bättre och mer färgämnen.

Den person som kom på det här med att sno en timme från dygnet vid övergången till sommartid borde straffas. Jag har varit dåsig hela veckan och legat utmattad framför TV:n på eftermiddagarna på grund av denna stulna timme. Dygnsrytmen är helt rubbad.


Granit och lägesenergi

Jag älskar verkligen min gymnaiseskola.

Förrutom samhörighet och bra lärare och att man lär sig mycket och allt sånt som alla säger om sina skolor så händer det roliga saker hela tiden.

Bing-Ö i aulan med livespelning av Jive i fredags. Idag hade elevrådet gömt påskägg över hela skolan så folk har letat i krukor och i klassrummen hela dagen. De eleverna som har Ensamble stod och spelade och sjöng i cafeterian.

Snart börjar jag hata helgerna för jag har mycket roligare i skolan. Men ändå, idag mellan 14.00-16.00 har jag granskat fyrtio olika sorters sten och rullat ner en vagn för ett lutande plan och räknat ut lägesenergi. Roligare kan man ha. Ute i korridorerna, ja.


I was down in Amsterdam

Åsens finest, Elin Ödmark, kom med en lysade synpunkt på vårt eventuella semesterval detta året.

Nederländerna, där knarkar man och går på hasch. Är det den ultimata idyllen för en svensk barnfamilj?

Det som därimot låter lockande är utflykter till Luxemburg och Frankrike. Vår familj är experter på udda länder, tex. förförra året då vi en het dag vandrade upp till furstens palats i Liechtenstein.

Det ni.

Mitt piano

Vi har något som kallas resursdagar. Är det inte ledigt för det är studiedag har vi resursdag.

Därför har jag suttit vid pianot hela dagen och det kliar fortfarande i fingrarna. Äntligen ska vi få det stämt också, på tisdag närmare bestämt. Just nu låter det hemskt illa.

Sedan måste jag leta efter någon ny låt att spela, har nästan tagit mig igenom soundtracket till Twilight på en vecka...

Någon har väldigt lite att göra!

(Och förövrigt jublar Uddevalla säkert för jag har tagit mitt förnuft till fånga och lånat Franz Ferdinands skiva)

RSS 2.0