Förtydligande

Jag raderade de två förra inläggen, tar en bloggpaus till imorgon och kommer tillbaka med en ny och vuxnare blogg där jag inte skriver om På Spåret och konstiga konversationer i vårt vardagsrum.

Så imorgon återkommer jag med Dagens Outfit, har Frågestund och lägger ut bilder på vad jag ätit under dagen. 

När jag ändå nämde På Spåret. Mamma träffade han Björn Hellberg från Laholm som räknar poängen och leker domare. Och de hälsade på varandra. Han signerade sin nya bok på Bokia, därför. Det skulle jag velat se.

M16 bevakar oss

Följande konversation utspelade sig för några timmar sedan i vårt vardagsrum:

Det är frågesport på TV och frågan är vilken adress Storbritanniens premiärminister bor på.

Pappa: Downing Street 10.
Jag: Men borde han inte ha hemlig adress?
Pappa: Nej, jag har varit där. Men det var avspärrat så jag kunde inte komma in.
Mamma: Men hur visste dom att du skulle komma?

Ja, vad ska man säga?

 

Dance With Clarice

Min konserthomie tyckte att Mandos nya låt Dance With Clarice var lite migränframkallande. Då måste jag bara tillägga att hon även fick migrän av mina pannkakor en gång (kanel, hallon, smör och chokladglass ska inte blandas). Jag tycker att det börjar höras på Björns röst att han röker, dock låter Gustafs understämma fantastiskt och det är refrängen som gör låten något värd. Och det är lite mycket disco-dunk, annars är jag nöjd. Men varifrån kommer denna Clarice? Sjunger Björn inte "Dance with me", eller har jag missat något?

På Spåret

Jag tror inte min familj borde titta på På Spåret. Men för några veckor framåt kommer de tillbringa fredagkvällarna med Ingvar Oldsberg och han konstiga som räknar poängen. Han som skriver böcker och är från Laholm.

Just nu planeras en resa till Wellington, det suckas högt över frågor om Sagan Om Ringen och de undrar vad min favoritfilm Pianot heter. Jag kan, jag kan!

Just nu spelar de någon låt från något Nya Zeeländskt band och sångaren ropar "Kom Igen Björn". Låter bekant.


Min födelsedag

Jag hade tänkt att sammanfatta min underbara födelsedag! Även om det var sånt jag absolut inte skulle göra i denna bloggen, tycker det är lite smålöjligt. Men jag fyller bara 16 en gång och det är idag.

Familjen sjöng för mig och jag fick presenter. Det var en annorlunda känsla att vakna upp till "Ja må hon leva" och det första jag ser är min nya Håkan-plansch.

Jag fick ny mobil, skivorna jag önskat mig, ny notbok, massa choklad, Mamma Mia filmen samt Musse Pigg tröja av min syster.

Nej, jag har inte sett Mamma Mia som 1,8 miljoner andra svenskar. Jag har minst tio notböcker nu och jag har tre-fyra tröjor med Musse Pigg-motiv.

Sedan gick jag i skolan och inget intressant hände fram till kl. 2.

Hela eftermiddagen var jag på musikskolan. Min musiklärare reagerade med "pust-stånk-stön" när jag ville spela Train On Fire på piano. Hon tyckte det lät proffsigt när jag sa att jag sa att jag brukar spela den i Am på gitarren (dock låter det allt annat än proffsigt).

Sedan tog jag en vända på stan, tredje denna veckan och allting ser fortfarande likadant ut. De har slagit upp med en massa julpynt överallt och jag handlade en massa onödigt tills det bara fanns kvitton kvar i plånboken.

Sedan åt jag middag med familjen och min lillebror hade gjort tårta. Telefonen ringde intensiv under en timme och mormor var överlycklig över nya bilder hon kommit över till sin släktforskning.

Så, en utmärkt födelsedag! Har dessutom sett på en del bloggar att Mandos nya låtar Gloria och Dance With Clarice kommit ut! Visst är dom bra?


Förslag till Mando Diao

Mando Diao ska ut på turnée till våren! Ja, äntligen! Så här följer ett förslag till spelningar i Skåne:

- Mitt vardagsrum
Vi har oslagbar akustik där nere, en upplevelse för livet!

- Elins trädgård
I någon chatt frågade Elin vad de skulle ta för en spelning i hennes trädgård. De svarade tre äpplen och lite saft, det fixar vi!

- Hässleholm, Markan
Den 28 februari 2007 säger jag bara, och fy till den som smittade ner bandet med vinterkräksjuka.

- Malmö, KB.
Det är väll 18-årsgräns här eller nått, så det kan ni hoppa...

- Lund, Mejeriet eller Olympen
Ta båda två när ni ändå är igång. Olympen får stort plus eftersom man får köa inne! Minus för man inte kan hitta dit...

- Helsingborg, The Tivoli
Brukar ju kallas "sundets pärla" eller vad det nu är, dock håller jag inte med.

- Köpenhamn
Eller nej förresten, inte Danmark...


Anonym men känd vikarie

Idag fick jag veta att Idol-Johans storebror jobbar som vikarie på vår skola. Han var tydligen med på TV i fredags men självklart missade jag det. Och nu vet jag absolut inte vem han är.


Sweet 16

Imorgon fyller jag år. Imorgon för 16 år sedan föddes jag. Det är faktiskt inte helt dumt att fylla år så här i slutet av året, även om man kan tro det. Så därför ska jag städa rummet, bädda sängen och fösöka få upp min nya Håkan-plansch på väggen. Imorgon bitti får jag för

Förra året fick jag en gitarr och Beatlesbok samt massa choklad som det brukar bli när mamma har dåligt med idéer. Dock lämnar väll mina önskelistor en hel del övrigt att önska, men jag är nöjd med årets prestation.

Min önsklista:
- Amy McDonald, This Is The Life
- Beatles, 1
- Oasis, What's The Story (Morning Glory)?

Sedan kunde jag inte skriva en lång lista med massa skivor, för som min syster uttryckte det ska ju resten av familjen också lyssna på det. Sedan vet jag att jag kommer få en mobil som jag var med och köpte samt något som mamma döljde väll i en av Ica-kassarna igår. Ska bli spännande. Dessutom får jag välja mat helt själv imorgon! Kul med födelsedag!

En klassiker

Jag gjorde vad busschauffören kallade "en klassiker". För jag fick springa 50m för att sedan kasta mig på bussen och andfådd förklara vart jag skulle. Alltihop med gitarr på ryggen. Det ni.

Jag i ett nötskal

Jag hade tänkt att göra ett försök att lägga in en bild.

Ungefär såhär skulle jag beskriva mitt humör idag:



Och nu syftar jag inte på en mycket trött och gäspande Gustaf Norén, inte en kaffedrickande Björn utan han som sitter längst bak. Vem nu det kan vara. Han som smygsover lite diskret i bakgrunden. Eller om han dagdrömmer eller bara blir dålig på kort. Så har jag kännt mig idag. Lite frånvarande.


Förresten ägnade mamma halva mitt utvecklingssamtal åt att snacka om sig själv och städa bordet.


För variationens skull

"Nyheten" på vår skola när det gäller alla korvrätter är att inte dela maten överhuvudtaget utan låta eleverna ta hur mycket de själva vill ha. Så när jag då står i kön och funderar kommer vår musiklärare och tittar tveksamt på maten.

Musikläraren: Vad är det här?
Mattant: Falukorv.
Musiklärare: Men det ser ju livsfarligt ut!

Senare, eller exakt 20 min senare har vi luciaträning. Efter tjat från olika håll hoppade jag på och det är ju naturligtvis roligare att sjunga än att rita grafer och skriva referat.

Ny kommetar från musikläraren: "Jag har tagit bort Betlehems stjärna för jag är så jäkla trött på den".

Självklart tycker jag att allt är jättekul. Luciaträningen gick bra, vi ska ha med en gitarrist och en på bas så det kommer bli jättehäftigt.

Förresten slår jag nog personligt rekord detta året när det gäller luciagående, 10 ggr om jag räknat rätt. Hela december kommer vara över innan vi är klara. Suck. 


Förhoppningar och P3 Guld

Andra blogginlägget är en mardröm. Jag raderade för ett tag sedan en hel "åhh-min-gud"-inspirerad text om Göteborgs finest men efter att funderat lite fick det bli som det blev. Så här kommer den förlorade texten i kort version: Håkan var inte bra på Fotbollsgalan och få bryr sig om att Håkan kommer till P3 Guld. Förutom jag som hoppas få tigga in mig hos E den kvällen. Bara för att se henne hälla ut en hel ask Romerska bågar på golvet. Men på P3 Guld ska gitarrerna vara inkopplade (annars låter det inget förstår du, Håkan) och det ska vara magiskt. Inte playback.


Att mitt andra inlägg handlar om Håkan på P3 Guld känns ju lite sisådär, jag hade större förhoppningar på min bloggkarriär. Men det var väll tänkt att allt skulle relatera till Håkan då och då, därav Beatlespojkar och EDELWEISS.


Första inlägget

Jag tycker detta börjar kännas som en dålig idé med bloggandet. Nu när jag äntligen kommit över allt strul med bloggdesign, beslutsångerst när det gäller bloggnamn och allt det där, har jag ingenting att skriva om. Vad hade jag tänkt egenligen från början? För jag är inte supermodell, har inte eget företag vid 16-års ålder, är inte mamma, håller inte på med fiske och är helt ointresserad av mode. Så jag har ingeting att skriva om och det är därför detta kommer gå åt helvete. Och att skriva "denna blogg handlar om min vardag" känns som en säker död för denna bloggen.

Detta känns väldigt löjligt, patetiskt och som ett rop på hjälp. Ungefär, fast det är det inte. Enda anledningen till den här bloggen är påtryckningar från dalarna och sjukligt uppmärksamhetsbehov.

Men i alla fall, det är värt ett försök. Så nu jävlar.

Jag ber redan nu om ursäkt för dålig uppdatering, kontiga paralleller till Mando Diao och ett evigt tjat om hur ostämt vårt piano är...


RSS 2.0